«Τσουχτερά» πρόστιμα έχουν επιβληθεί τις τελευταίες μέρες, για παραβάσεις των μέτρων για τον κοροναϊό σε γάμους.

Συγκεκριμένα, στην Ξάνθη έχουν επιβληθεί δύο «καμπάνες» για παραβίαση των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Σύμφωνα με το Xanthi Nea, η πρώτη «καμπάνα» αφορά τον οικισμό του Εχίνου, ο οποίος έχει πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία και είχε τεθεί σε lockdown για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκεί, οι Αρχές επέβαλαν πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ σε διοργανωτή γάμου (συγγενικό πρόσωπο των νεόνυμφων), καθώς διαπιστώθηκε πως στο γλέντι βρίσκονταν επιπλέον 100 άτομα από το επιτρεπόμενο όριο.

Στη δεύτερη περίπτωση που απασχόλησε τους αρμόδιους φορείς της Ξάνθης επιβλήθηκε αντίστοιχο πρόστιμο για ανάλογες παραβάσεις σε γάμο ξανά στον Εχίνο.

Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, γλέντια και γάμοι με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών έχουν λάβει χώρα ευρύτερα σε διάφορες περιοχές της ορεινής Ξάνθης, αλλά και σε οικισμούς μέσα στην πόλη.

Εκατοντάδες πρόστιμα για μάσκα στην Ξάνθη

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Xanthi Nea, εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στην Ξάνθη, ενώ έχουν επιβληθεί δεκάδες πρόστιμα για παραβάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το διάστημα της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των μέτρων βεβαιώθηκαν συνολικά 147 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και τη μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Καβάλα και Εβρο.

Πηγή: tovima.gr