Ο κορωνοϊός κυκλώνει τη Γηραιά Ήπειρο με τις κυβερνήσεις να σκέφτονται τη λύση ενός δεύτερου lockdown.

Οι Άγγλοι αποδεικνύονται ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Ο ένας πάνω στον άλλο, δεκάδες φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Σουόνσι, στην Ουαλλία, κάνουν πάρτι… και όπως τελικά αποδείχθηκε, τουλάχιστον 32 μολύνθηκαν από φορέα του ιού… Κι ενώ ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποιούσε χθες πως «εάν το υπαγορεύσουν τα (επιδημιολογικά) στοιχεία, δεν θα διστάσουμε να λάβουμε πρόσθετα μέτρα».

Ο πατέρας του βρετανού πρωθυπουργού παραμένει αδιόρθωτος ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων με αυτή τη φωτογραφία του στο Instagram από το μετρό της Ακρόπολης, όπου απεικονίζεται να φορά λάθος τη μάσκα. «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό και δεν ήμουν 100 τοις εκατό σε εγρήγορση» προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Στάνλεϊ Τζόνσον.

Παραμένει πάντως αμφίβολο εάν θα κληθεί να πληρώσει και το προβλεπόμενο πρόστιμο των 200 λιρών.

Μερικό lockdown επιβάλει η κυβέρνηση Σάντσεθ

Σε μερική καραντίνα μπαίνει από αύριο όλη η πόλη της Μαδρίτης κι άλλες 9 στην περιφέρειά της, κατ’ εντολήν της κυβέρνησης Σάντσεθ. Το μέτρο, διευκρινίστηκε, επιβάλλεται σε περιοχές όπου καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων. Έτσι, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας δεν θα μπορούν να βγαίνουν εκτός ορίων της, παρ’ εκτός για λόγους ιατρικούς, εκπαιδευτικούς ή εργασίας.

«Πιστεύω ότι μία δεύτερη καραντίνα δεν θα είναι αποτελεσματική, γιατί οικονομικά η Ισπανία δεν θα το αντέξει».

Η ελεγχόμενη από τη δεξιά περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης και τοπικά συμβούλια αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου και απειλούν με προσφυγή στα δικαστήρια κατά της απόφασης της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Σάντσεθ.

Νάπολη: Σκέψεις για δεύτερο lockdown

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου τοπικού lockdown στη Νάπολη αφήνει ο περιφερειάρχης της Καμπανίας, καθώς στην περιοχή καταγράφονται –μαζί με τη Ρώμη και τη Λομβαρδία- τα περισσότερα νέα κρούσματα στην Ιταλία: πάνω από 1.800 χθες, συν 19 θάνατοι. Θετικοί στον κοροναϊό εντοπίστηκαν και δύο γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η διακοπή των εργασιών όλων των επιτροπών της Γερουσίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Πηγή: tovima.gr