Θεσσαλονίκη ώρα μηδέν… Εδώ δίνεται η κρισιμότερη μάχη… εδώ γιατροί και νοσηλευτές σώζουν –με αυτοθυσία- ανθρώπινες ζωές.

Η κάμερα του MEGA και ο Θεολόγος Ηλιού, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα, μπήκαν στην Α’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Αυτή τη φορά… η εικόνα είναι διαφορετική από την εικόνα του Μαρτίου. Ασθενείς από 39 έως 60 ετών… ο ένας δίπλα στον άλλον… ο καθένας δίνει τη δική του μάχη για τη ζωή.

Αυτοί η εικόνα δίνει την απάντηση σε όποιον θεωρεί πως ο κοροναϊός αφορά μόνο του άνω τον 65 ή μόνο όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Οι νοσηλεύτριες περιποιούνται τους ασθενείς. Για μέρες… 24 ώρες το 24ωρο.

Δεν έχουν δει τα μάτια τους ούτε το χαμόγελό τους. Ακούνε μόνο της φωνή τους και διαβάζουν το όνομά τους στην πλάτη της στολής. Η Ελένη… η Δέσποινα.

Την απόλυτη σιγή ταράσει μόνο ο ήχος των μηχανημάτων.

Σήμερα είναι μια ακόμα ημέρα νίκης για το νοσοκομείο Παπανικολάου… άδειασαν τρεις ακόμα κλίνες από ασθενείς που αποσωληνώθηκαν…  Τέσσερις κλίνες άδειες συνολικά, από τις 18.

Ο κοροναϊός σε αυτό το μέρος δεν κοιτάζει ηλικίες… Πριν από λίγες μέρες ο Παναγιώτης, μόλις 23 ετών, βγήκε νικητής… 10 μερόνυχτα πάλευε με τον αόρατο εχθρό.

Κάποιοι θα καταφέρουν να μιλήσουν με τους δικούς τους έστω με βιντεοκλήση. Κάποιοι θα φύγουν από τη ζωή χωρίς να τους πουν αντίο.

Πίσω από αυτές τις στολές… βρίσκονται οι άνθρωποι που μήνες τώρα αγωνιούν για τις ζωές των άλλων… τους έχουμε χαρακτηρίσει ήρωες… εκείνοι όμως νιώθουν περήφανοι μόνο όταν ένας ακόμα ασθενείς καταφέρει να βγει νικητής.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr