Εκτάκτως κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια ο 28χρονος φίλος της Αναστάζια, η σορός της οποίας εντοπίστηκε χθες στην περιοχή Αλυκές στην Κω. Ο 28χρονος κλήθηκε ξανά καθώς στο κινητό της κοπέλας βρέθηκαν μηνύματα που θα μπορούσαν να δώσουν άλλη διάσταση στη δολοφονία της.

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ και η μητέρα της κοπέλας, ενώ αναμένεται να προσαχθεί και ο 32χρονος βασικός ύποπτος, που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση. Στο κάδρο των υπόπτων μπαίνει και ο συγκάτοικός του, αφού οι Αρχές θεωρούν δύσκολο ένα άτομο μόνο του, να μετέφερε το πτώμα της κοπέλας.

Η σορός της Αναστάζια μεταφέρεται με καταμαράν στη Ρόδο προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία -νεκροτομή. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός, καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως. Ο ανακριτής αναμένεται να διερευνήσει αν η άτυχη κοπέλα στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Τα σημαντικά ερωτήματα

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, έρχονται στο προσκήνιο τρία ερωτήματα, που αφορούν τόσο στη δολοφονία, όσο και στις έρευνες μέχρι να βρεθεί η σορός, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες, ενδεχομένως και με τη βοήθεια συνεργών, επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές.

Το πρώτο ερώτημα αφορά στο κινητό της 27χρονης, που είχε βρεθεί από περαστικό πολίτη, χωρίς την κάρτα SIM σε εγκαταλελειμμένο σπίτι. Και αυτό διότι, το σημείο είχε ελεγχθεί και τις προηγούμενες ημέρες πριν βρεθεί χωρίς αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά το σημείο, που βρέθηκε η σορός της κοπέλας. Ήταν ένα σημείο που είχε ελεγχθεί πολλές φορές από τις ομάδες ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία εκτιμά, ότι η σορός της 27χρονης μεταφέρθηκε στο σημείο το βράδυ του Σαββάτου αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός, ο οποίος βοήθησε στη μεταφορά της σορού.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και οι δηλώσεις του Σταμάτη Καμπουράκη, αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ. «Εγώ με τη δική μου ομάδα είχαμε περάσει από το συγκεκριμένο σημείο δύο φορές. Απορίας άξιο όχι μόνο πως δεν είδαμε κάτι αλλά και πως δεν μυρίσαμε κάτι. Η δυσοσμία από την προχωρημένη σήψη της άτυχης Αναστασίας ήταν μεγάλη, οπότε εδώ γεννιούνται κάποια ερωτήματα» σημείωσε.

Πηγή: tovima.gr