Σοκάρει η περιγραφή της Άννας, της εθελόντριας της Πυροσβεστικής, που εντόπισε τη σορό της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, δεμένη χειροπόδαρα και μέσα σε μαύρες σακούλες. Ο δράστης, είχε σκεπάσει την σορό με στάχυα και κλαδιά δένδρου και είχε δημιουργήσει ένα καμουφλάζ που ταίριαζε με το φυσικό περιβάλλον.

«Mε δύο κινήσεις σήκωσα όσο πιο πολλά στάχια μπορούσα και δυστυχώς βρήκαμε την άτυχη κοπέλα. Προσωπικά εγώ θεωρώ ότι κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση. Τα συναισθήματα ποικίλουν σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι η δουλειά μας ξέρετε, όπως ένα Aνθρωποκτονιών που ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις» είπε η εθελόντρια στην ΕΡΤ.

«Η μυρωδιά γινόταν έντονη»

«Παρέμεινα στο σημείο, χρησιμοποίησα το κοντάρι. Μου ήρθε μία μυρωδιά. Ήταν μια μυρωδιά, η οποία η μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη. Ήταν εκεί που η αδρεναλίνη ήταν στο κατακόρυφο. Ήμουν πεπεισμένη ότι βρίσκεται εκεί και ήμουν στο σημείο που έπρεπε να αναζητήσω βοήθεια» τόνισε.

Αμέσως η Άννα ζήτησε βοήθεια από μια εθελόντρια που έφτασε στο σημείο και την βοήθησε να απομακρύνουν τα στάχυα και τα κλαδιά. Το σημείο αποκλείστηκε από την Αστυνομία και ερευνήθηκε από κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Δίπλα στην άτυχη Πολωνή, βρέθηκε σκισμένο το μπλουζάκι της και η τσάντα της, από την οποία ο δολοφόνος της είχε αφαιρέσει τα χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της Αστυνομίας, που θα δείξουν και τον δράστη του άγριου εγκλήματος στην Κω.

Πηγή: tovima.gr