Στην ανακρίτρια Ηρακλείου θα απολογηθεί σήμερα (9/6) ο ο 36χρονος που σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε με πολλαπλές μαχαιριές την αρραβωνιαστικιά του και μετά αυτοτραυματίστηκε.

Μια απολογία που, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιώργο Κοκοσάλη, θα είναι τυπική και όχι ουσιαστική, καθώς ο πελάτης του, που ακόμα νοσηλεύεται, όχι μόνο δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας της πράξης του, αλλά είναι και παραληρηματικός.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοκοσάλης στην ΕΡΤ, ο 36χρονος πάσχει από ψυχωσικό σύνδρομο και ήδη λαμβάνει αντιψυχωσική αγωγή. Τα πρώτα συμπτώματα που έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά, τα εμφάνισε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τόσο η 36χρονη αρραβωνιαστικιά του όσο και άλλα μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, δέκα ημέρες πριν από την αναίτια αιματηρή επίθεση σε βάρος της κοπέλας.

Ο 36χρονος νόμιζε ότι τον καταδίωκαν, ωστόσο, η κατάσταση υποτιμήθηκε μέχρι το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν στα καλά καθούμενα, χωρίς να έχει προηγηθεί καβγάς, πήρε το μαχαίρι και επιτέθηκε στην κοπέλα και όταν αυτή κατάφερε να ξεφύγει αυτοτραυματίστηκε.

Ανήμερο θηρίο

Αυτή την κατάσταση αμόκ περιγράφουν στις προανακριτικές καταθέσεις τους τόσο η ίδια η 36χρονη όσο και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σπίτι του ζευγαριού, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά στην Κρήτη, και βρέθηκαν μπροστά σε ένα ανήμερο θηρίο, το οποίο δε μπορούσαν να ηρεμήσουν όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ακόμα και η ίδια η αρραβωνιαστικιά του, θύμα της βίαιης συμπεριφοράς του 36χρονου, αναφερόμενη στο συμβάν, φέρεται να μιλά για έναν άλλο, που της πήρε τον αγαπημένο της Ανδρέα, λέγοντας μάλιστα πως νιώθει τύψεις, επειδή δεν έδωσε την δέουσα σημασία στα πρώτα σημάδια της ψυχικής ανισορροπίας.

Η κοπέλα καλείται να καταθέσει εκ νέου, στο πλαίσιο της ανάκρισης αυτή τη φορά και, σύμφωνα με τον κ. Κοκοσάλη, δεν επιθυμεί τη δίωξη του αγαπημένου της, αλλά στέκεται στο πλευρό του. Η οικογένεια του 36χρονου έχει ζητήσει την ακούσια νοσηλεία του και, όπως έχει ήδη γράψει το ertnews, οι δικηγόροι του έχουν καταθέσει αίτημα για την αναστολή της ποινικής διαδικασίας και την τρίμηνη νοσηλεία του σε δημόσια ψυχιατρική κλινική, χωρίς ακόμα να έχει ληφθεί απόφαση από την αρμόδια ανακρίτρια.

Πηγή: tovima.gr