Σαρωτικό ήταν για ακόμη μια φορά το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη, με περιοχές του νομού Ηρακλείου, καθώς και το Οροπέδιο Λασιθίου να μετρούν τις πληγές τους.

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν περιοχές και οικισμοί του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Δήμου Χερσονήσου.


Συνεχίζονται οι εργασίες του οδικού δικτύου σε Γωνιές και Κερά

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι εργασίες από μηχανήματα του Δήμου Χερσονήσου, της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και ιδιωτών για μία πρώτη αποκατάσταση του βασικού οδικού δικτύου σε Γωνιές και Κερά, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Ο κ. Σέγκος έκανε λόγο για ασύλληπτη σε μέγεθος ζημιά, που θέλει πολύ καιρό για να αποκατασταθεί, ενώ επισήμανε πως απαιτείται μεγάλη προσοχή τις επόμενες μέρες στη διέλευση οχημάτων σε όλο το δίκτυο της περιοχής καθώς επίκειται νέα κακοκαιρία.


Διέλυσε τα πάντα

Μέσα σε οκτώ ώρες “δοκιμάστηκαν και διέλυσαν τα πάντα” στο Οροπέδιο Λασιθίου. Ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, πραγματοποιώντας αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, μάς δίνει την εικόνα των καταστροφών: “Αγροτική οδοποιία δεν υπάρχει καθόλου, τίποτα. Πάθαμε σοβαρές ζημιές. Και το πρόβλημα είναι ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας! Δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα!”.

Εντός του Οροπεδίου, νοικοκυριά δοκιμάστηκαν, καθώς πλημμύρισαν τρία σπίτια!

Ο μεγαλύτερος φόβος του κ. Στεφανάκη, η συνέχεια των φαινομένων: “Αν βρέξει και κατέβει ο ποταμός, γιατί ο ποταμός δεν κατέβηκε, από το Καθαρό, θα έχουμε σοβαρότατο θέμα”. Οροπέδιο Λασιθίου κακοκαιρία

Στην Κερά, συγκεκριμένα, “έχει κάνει πάρα πολλές υποσκαφές, έχει κατεβάσει χώμα, έχουν κλείσει ένα κάρο δρόμοι, με πολύ σημαντικές ζημιές”.

Χερσόνησος κακοκαιρίαΧερσόνησος

Τα δύσκολα δεν πέρασαν, όμως: Ο κ. Σέγκος και οι συνεργάτες του αναμένουν τον δεύτερο… γύρο από ετούτη εδώ την κακοκαιρία – ας ελπίσουμε ότι τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια: “Αύριο το βράδυ έχουμε κι άλλη κακοκαιρία, η οποία έρχεται προς τα εμάς εδώ και προς το Οροπέδιο και περιμένουμε να περάσει κι αυτή για να δούμε τι θα κάνουμε, γιατί οι ζημιές είναι πάρα πάρα πολλές, δυστυχώς!”. Χερσόνησος κακοκαιρία Εκλογές ΗΠΑ : Πώς θα αλλάξει την Αμερική ο Τζο Μπάιντεν – Η ενωτική ομιλία, οι στόχοι, οι προτεραιότητες

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr