Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν από τις δικαστικές αρχές της Λάρισας σήμερα το μεσημέρι οι τρεις από τους τέσσερις ανήλικους που κατηγορούνται για τον βιασμό 22χρονης στον Τύρναβο.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, για τους τρεις 17χρονους οι όροι υπαγορεύουν ανάθεση της επιμέλειάς τους σε επιθεωρητή ανηλίκων και αυτόχρονα τους απαγορεύουν να προσεγγίσουν την 22χρονη. Οσο για τον 14χρονο, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια και συγκεκριμένα για παράνομη βιντεοσκόπηση της πράξης, αυτός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στην 22χρονη

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Λάρισας, κ. Χρήστο Κραββαρίτη, ο οποίος πραγματοποίησε τη σχετική εξέταση, η 22χρονη που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού στον Τύρναβο το περασμένο Σάββατο δεν βρέθηκε να φέρει εμφανείς σωματικές κακώσεις.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο onlarissa.gr ο ιατροδικαστής, πρόκειται για μια περίπτωση «ιδιαιτέρως σοβαρή και αρκετά δύσκολη» και θα χρειαστεί η συνδρομή και άλλων επιστημών και περαιτέρω εξετάσεων για να διαπιστωθεί η περίπτωση του βιασμού.

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο κ. Κραββαρίτης σημείωσε: «Εξετέλεσα μετά από παραγγελία του Α.Τ. Τυρνάβου την ιατροδικαστική εξέταση 22χρονης προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή, πρέπει να συναξιολογήσουμε πάρα πολλές παραμέτρους και θα ήταν σκόπιμο αυτή τη στιγμή να μην πω κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια γρήγορη προσέγγιση. Καλά θα ήταν να αναμένουμε όλα τα αποτελέσματα και από συναφείς επικουρικές ειδικότητες. Η έννοια του βιασμού έχει πάρα πολλές παραμέτρους, υπάρχει βιασμός με την άσκηση σωματικής βίας, αλλά υπάρχουν και πολλές φορές περιπτώσεις τελέσεως συνουσίας χωρίς να υπάρχει εμφανής – τουλάχιστον μακροσκοπικά – άσκηση σωματικής βίας. Ο βιασμός είναι βιασμός, σύμφωνα με τις παραμέτρους που επιβάλλει το νομικό πλαίσιο. Στα πλαίσια της εμφάνισης κακώσεων που να τεκμηριώνουν κατά αδιάσειστο τρόπο τον βιασμό, αυτό δεν προκύπτει. Όμως υπάρχουν παράμετροι οι οποίες συναξιολογούνται και ενδεχομένως να είναι εκείνες που θα δώσουν το αποτέλεσμα που θα μας διαφωτίσει».

Πηγή: tovima.gr