«Πνιγμένη» στην ομίχλη ξύπνησε και την Τετάρτη η πόλη της Λάρισας, η οποία βιώνει εδώ και ημέρες το παράδοξο για τα δεδομένα της περιοχής φαινόμενο σε τόσο μεγάλη διάρκεια και έκταση.

Η ορατότητα παραμένει περιορισμένη παρά το ξημέρωμα, ενώ ο ήλιος βρίσκεται κρυμμένος πίσω από την πυκνή ομίχλη, που παράλληλα ανεβάζει την υγρασία στο 100% δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Τι συμβαίνει

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr, ο αναλυτής καιρού Θεοφάνης Χατζηγρίβας, προβλέπει τι θα γίνει με το τοπίο στην ομίχλη που ήρθε και έγινε μόνιμο το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα. Όπως εξηγεί, «τουλάχιστον μέχρι ανήμερα του Αι Γιάννη, θα μας συντροφεύουν οι πυκνές ομίχλες, με έμφαση το εσωτερικό και τη Μακεδονία.

» Άξιο αναφοράς οι τοπικά ολοήμερες ομίχλες σε τμήματα της Θεσσαλίας, και κυρίως της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, κρατώντας μάλιστα τη θερμοκρασία κοντά στους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου ακόμη και το μεσημέρι, και ενώ αρκετές περιοχές βρίσκονται στους 17 με 18.

» Αυτό βέβαια είναι πεδινό χαρακτηριστικό, γιατί ανεβαίνοντας σε κάποια γύρω ορεινή περιοχή, ο ήλιος θα είναι υπέρλαμπρος, με τη θερμοκρασία αρκετούς βαθμούς υψηλότερα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr