Τα επίσημα πορτρέτα του Μπιλ Κλίντον και του Τζορτζ Ουόκερ Μπους, που κοσμούσαν τον προθάλαμο εισόδου του Λευκού Οίκου, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ μπορούσε να τα βλέπει καθημερινά, απομακρύνθηκαν για να κρεμαστούν σε αχρησιμοποίητη αίθουσα στην προεδρική κατοικία, μετέδωσε χθες το CNN.

Δύο άλλα στη θέση τους

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλείται πολλούς μάρτυρες, τα πορτρέτα των προκατόχων του Τραμπ αφαιρέθηκαν για να δώσουν τη θέση τους σε δύο άλλα, ρεπουμπλικάνων προέδρων που εκλέχθηκαν πριν από έναν αιώνα, του Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1901 και του διαδόχου του Θίοντορ Ρούσβελτ.

Στον Λευκό Οίκο, η παράδοση θέλει οι πίνακες με τα πορτρέτα των πλέον πρόσφατων αμερικανών προέδρων να είναι τα πιο εμφανή στους επισκέπτες σε επίσημες εκδηλώσεις.

Αυτό συνέβη στις 8 Ιουλίου κατά την επίσκεψη του μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Εκτοτε, πίνακες που αναπαριστούν τον Μπιλ Κλίντον (δημοκρατικός πρόεδρος 1993-2001) και τον Τζορτζ Ουόκερ Μπους (ρεπουμπλικάνος πρόεδρος 2001-2009) μεταφέρθηκαν σε τραπεζαρία που σπανίως χρησιμοποιείται, και στην οποία δεν συχνάζουν σχεδόν ποτέ διακεκριμένοι επισκέπτες.

Τους αντίκριζε αρκετές φορές

Το CNN τόνισε ότι ο πρόεδρος Τραμπ αντίκριζε τους δύο προκατόχους του αρκετές φορές την ημέρα, καθώς κατέβαινε από την ιδιωτική του κατοικία ή όταν χαιρέτιζε τους καλεσμένους του στο λόμπι.

Το πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο διαδέχθηκε ο Τραμπ το 2017 και τον οποίο ο μεγιστάνας των ακινήτων κατηγορεί για όλα τα δεινά, δεν αναμένεται να αποκαλυφθεί στο κοινό σε επίσημη τελετή, πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δείγμα της εκτίμησης που τρέφει ο δισεκατομμυριούχος για τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: tovima.gr