Σε 26 ανέρχονται τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί έως σήμερα σε προσωπικό και ηλικιωμένους του Γηροκομείου Αγίας Παρασκευής στην δυτική Λέσβο, ενώ αναμένονται αύριο και τα υπόλοιπα αποτελέσματα των μοριακών ελέγχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 26 κρούσματα τα 16 είναι σε ηλικιωμένους, ενώ τα υπόλοιπα 10 σε εργαζόμενους της μονάδας. (Στην μονάδα συνολικά διαμένουν 47 ηλικιωμένοι).

Πέντε ηλικιωμένοι νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και οι υπόλοιποι 11 σε ειδικό θάλαμο στο κτήριο του Γηροκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 47 ηλικιωμένους της μονάδας μόλις τρεις δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και εκτιμάται, ότι η καλή ανταπόκριση της υγείας τους οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό ανοσίας που πρόλαβαν να αναπτύξουν από την πρώτη δόση του εμβολίου.

Μπαίνει στο βαθύ κόκκινο η Λέσβος;

Έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού αντιμετωπίζει η Λέσβος τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από 1 Μαρτίου έως σήμερα 10 Μαρτίου έχουν καταγραφεί 109 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες στην Λέσβο καταγράφτηκαν 53 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο ΕΟΔΥ ,ο μέσος όρος του επταημέρου είναι 11,29 κρούσματα ενώ ανά 100 χιλιάδες κατοίκους αντιστοιχούν 19,67 κρούσματα.

Αυτή την στιγμή το νησί της Λέσβου βρίσκεται στο κόκκινο και αναμένει τις ανακοινώσεις του υπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά την Παρασκευή όπου πιθανότατα θα μεταφέρει την Λέσβο στο βαθύ κόκκινο με τους αυστηρούς περιορισμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr