Κάλεσμα στον κόσμο να βγει έξω και να ξεσκάσει την Καθαρά Δευτέρα απηύθυνε η Αθηνά Λινού, λέγοντας ότι ο εξωτερικός χώρος είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνος για τη μετάδοση του κοροναϊού.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ υποστήριξε πως είναι σημαντικό την Καθαρά Δευτέρα να βρεθούμε έξω, καθώς είναι μια καλή ευκαιρία να αεριστούν τόσο τα σπίτια μας όσο και οι εργασιακοί χώροι.

Μάλιστα, πρότεινε τα παιδιά να ντυθούν αποκριάτικα για να χαρούν τη γιορτή καθώς «δεν έχει τον ίδιο κίνδυνο με ένα πάρτι σε εσωτερικό χώρου».

«Άλλο να πάμε στο πάρκο να περπατήσουμε με τα κοριτσάκια ντυμένες κοκκινοσκουφίτσες και τα αγοράκια ζορό, εκεί δεν είναι μεγάλος ο κίνδυνος, είναι πολύ μικρότερος από το να πάμε σε ένα διαμέρισμα τρεις οικογένειες και να είναι ντυμένα τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας τόσο στον τηλεοπτικό σταθμό Αρτ όσο και στον ρ/σ Θέμα, η κ. Λινού εξήγησε πως η διασπορά του κοροναϊού γίνεται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μέτρα προφύλαξης και χωρίς φυσικό αερισμό. «Αυτοί οι εσωτερικοί χώροι μπορεί να είναι τα ίδια τα σπίτια μας, αν δηλαδή είναι σε ένα σπίτι μια-δυο οικογένειες για να γιορτάσυομε τις Απόκριες αμέσως δημιουργείται πρόβλημα», υποστήριξε.

Τέλος, ανέφερε: «Ίδιοι και παρόμοιοι χώροι είναι οι εργασιακοί όπου δεν εφαρμόζεται η τηλεργασίας«, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να πάμε σε μεγαλύτερα ποσοστά τηλεργασίας ή έστω να εφαρμόσουμε αυτό το 50% που είναι οδηγία της πολιτείας».

Ακούστε το βίντεο από 1:50 και μετά:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr