Σαν βόμβα έσκασε η πιθανότητα άρσης περιορισμού των μετακινήσεων από νομό σε νομό που θα έχει ως απόρροια και το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως το θέμα θα συζητηθεί την Παρασκευή από τους λοιμωξιολόγους της επιτροπής.

Την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως ήταν φυσικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης δέχθηκε μια σειρά ερωτήσεων για αυτό το θέμα, ωστόσο, υπήρξε μετρημένος και δεν προχώρησε σε περαιτέρω αποκαλύψεις.

Ο κ. Ταραντίλης επανέλαβε πως πρώτα η επιτροπή θα συνεδριάσει την Παρασκευή με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και στη συνέχεια θα εισηγηθεί. Αφού γίνει αυτό, η κυβέρνηση θα αποφασίσει και θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Όσον αφορά το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως πρώτα θα γίνει συλλογή στοιχείων από το άνοιγμα των καταστημάτων, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των δημοτικών και μετά η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα στοιχεία στην επιτροπή.

Απέχει το άνοιγμα της εστίασης

Πάντως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός τόνισαν πως δεν είναι ακόμη ώρα να μιλάμε για άνοιγμα της εστίασης.

Στην ίδια πλευρά τάσσονται και οι ειδικοί, καθώς θεωρείται πλέον δεδομένο πως πρώτα προτεραιότητα έχουν άλλοι παράγοντες (σχολεία, μετακίνηση από νομό σε νομό) και τελευταία έρχεται η εστίαση.

Ερώτημα αποτελεί πάντως πότε θα γίνει άρση και της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, καθώς ακόμη κανένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει μιλήσει επί τους θέματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr