Για το ολικό lockdown στην Αττική, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή στην Πρωτεύουσα τις επόμενες ώρες, μίλησαν στο MEGA ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αλλά και η Πρόεδρος ΚΕΣΥ και Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.

Ο κ. Σαρηγιάννης, είπε ότι η Επιτροπή είχε προτείνει ολικό lockdown για την Αττική, για δύο βδομάδες, από την προηγουμένη Παρασκευή.

Σχετικά για τα κρούσματα των επόμενων ημερών, ανέφερε, πως αν εφαρμοστεί το ολικό lockdown στην Αττική τότε θα δούμε μια μείωση.

«Μπορεί να οδηγήσει την Αττική κάτω από 200 κρούσματα μέχρι το τέλος του μήνα» τόνισε.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε προληπτικά την εξέλιξη των μεταλλαγμένων στελεχών. Πρέπει να την αναχαιτίσουμε τώρα ώστε να έχουμε πιο φυσιολογική Άνοιξη».

Ο ίδιος εκτιμά ότι θα πρέπει να κρατήσει το lockdown για τρεις βδομάδες, αν και οι τέσσερις θα έφερναν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Γκάγκα: Να κάνουμε μια προσπάθεια για να περάσει ανώδυνα το επόμενο 2μηνο

Από την πλευρά της, Μίνα Γκάγκα έκανε λόγο για «σχετική πληρότητα» στο νοσοκομείο «Σωτηρία». «Έχουμε ελάχιστα κρεβάτια σε κοινές κλίνες και λίγο περισσότερο σε μονάδες. Αν χρειαστεί θα μετατρέψουμε άλλα τμήματα» τόνισε.

«Όχι δεν είμαστε σε τέτοια κατάσταση… Η Θεσσαλονίκη είχε πολλά περιστατικά ανά νοσοκομείο. Δεν είμαστε πουθενά κοντά στην Αθήνα και δεν θέλει κανείς να φτάσουμε» υπογράμμισε κάθετα ερωτηθείσα για το αν η κατάσταση στην Αθήνα θυμίζει το δεύτερο κύμα που έπληξε βαρύτατα την συμπρωτεύουσα.

«Θα ήθελα να κάνω μια έκκληση σε όλους. Κάποιοι χρειάζεται να δουλεύουμε καθημερινά… όλοι αυτοί δουλεύουμε και προσέχουμε. Αν προσέχουμε όλοι μπορούμε να το περιχαρακώσουμε. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει καθόλου ένα χρόνο. Φοιτητές που δεν μπορούν να δώσουν μαθήματα στις εξεταστικές… Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για όλους μας. Να κάνουμε μια προσπάθεια για να περάσει ανώδυνα το επόμενο 2μηνο», ανέφερε καθιστώντας σαφές ότι τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η τήρηση των μέτρων.

«Αυτή είναι σίγουρα η τελευταία φορά [που επιβάλλεται ολικό lockdown]» σημείωσε κλείνοντας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr