Να βάλει σε καραντίνα το Νίκο Παππά καλεί το μέγαρο Μαξίμου τον Αλέξη Τσίπρα μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών του πρώην υπουργού με τον Σάμπυ Μιωνή. Μάλιστα οι κυβερνητικοί κύκλοι επαναφέρουν το ερώτημα που θέτουν συνεχώς τις τελευταίες ώρες βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών για το παρακράτος τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό.

Ο Παππάς δεν ήταν τουρίστας

Με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τον τουρισμό και την αντίθεσή του στα δωμάτια καραντίνας, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αναρωτιούνται αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά, ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;»

Σε σχόλιό τους, κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος σήμερα στον τουρισμό χρησιμοποίησε τη λέξη καραντίνα. Ο κ. Παππάς δεν ήταν όμως τουρίστας. Ήταν Υπουργός της Κυβέρνησής του και ο πιο στενός συνεργάτης του. Ας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας αυτό που περιμένουν να ακούσουν οι Έλληνες: θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά, ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;»

Να δώσει εξηγήσεις

Θέμα δημοκρατίας να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας για το τι ήταν σε γνώση του και τι όχι για τη συνομιλίες του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καλώντας τον κ. Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις.

«Είναι θέμα δημοκρατίας να πει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε για όλα αυτά. Πρέπει να τοποθετηθεί με ελάχιστο σεβασμό στην δημοκρατία μας, να αποπέμψει τον κ. Παππά από την κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του «Σκάι 100,3» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην ηχογραφημένη  συνομιλία Μιωνή – Παππά για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Δεν έχουμε ξανακούσει υπουργό Επικρατείας να αναγνωρίζει την ύπαρξη ενός παρακράτους που έβγαζε πολλά λεφτά» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν την αγανάκτηση του κόσμου από την οικονομική κρίση, πήραν την εξουσία και δεν κοίταξαν να βοηθήσουν τους πολίτες αλλά θέλησαν να κάνουν καθεστώς και να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους.

Πηγή: tovima.gr