Νέος πτωχευτικός κώδικας και ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας των χθεσινών διαβουλεύσεων μεταξύ των θεσμών και του οικονομικού επιτελείου.

Αν και στην έβδομη αξιολόγηση δεν υπάρχουν συζητήσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές αφιέρωσαν χρόνο στο απαραίτητο τσεκάπ στην ελληνική οικονομία για το αποτύπωμα της υγειονομικής κρίσης στην πορεία των μεγεθών.

Πηγές αναφέρουν πως τα στοιχεία είναι εντός των προβλέψεων και το βλέμμα πλέον είναι στο νέο πακέτο στήριξης που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο για την τόνωση της αγοράς και την ανάσχεση της ύφεσης.

-Σε ποιο ύψος φτάνουν οι οφειλές του δημοσίου και πώς κατανέμονται

-Τι περιλαμβάνει το νέο πλάνο που παρουσίασε η κυβέρνηση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου

-Ποια είναι τα ανοικτά μέτωπα του νέου πτωχευτικού νόμου και του προγράμματος «γέφυρα» που προβλέπει την επιδότηση των δόσεων δανείων με υποθήκη την πρώτη κατοικία για πράσινους και κόκκινους δανειολήπτες που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν την Τρίτη

Πηγή: tovima.gr