Μια ΑΕΚ επιβλητική. Που έπαιξε τον ΠΑΟΚ σαν την γάτα με το ποντίκι μέσα στην Τούμπα. Που τον ισοπέδωσε, χωρίς να του επιτρέψει ούτε λεπτό να σκεφτεί πως μπορεί να έχει βαθμολογικό όφελος. Και που έφυγε με το τελικό 2-0 να μοιάζει… φτωχό, αλλά να είναι πολύτιμο μιας και την οδήγησε στην ισοβαθμία πλέον με τον δικέφαλο στη δεύτερη θέση.

Μια νίκη που ήταν η πρώτη της ΑΕΚ στην Τούμπα μετά το 2017 παίζοντας στο γήπεδο. Η ΑΕΚ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με τα νούμερα που έβγαλε η στατιστική υπηρεσία να μοιάζουν σαν να έπαιζε με μικρομεσαία ομάδα. Τα κόρνερ 7-0 υπέρ της. Οι τελικές 8-1 υπέρ της. Η κατοχή στο 53-47 υπέρ της.

Μια υπεροχή που μετουσιώθηκε σε προβάδισμα, χάρη στην κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι στο 40′. Αποδίδοντας ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν ήταν πουθενά. Ο Αμπέλ Φερέιρα παρουσίασε και πάλι μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Και η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε.

Ένας Φερέιρα που πήγε να αλλάξει τα πράγματα στο ημίχρονο, αλλά η ομάδα του παραμένει βαριά άρρωστη και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Με την ευθύνη, φυσικά, να είναι μεγάλη και για εκείνον.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή στο δεύτερο μέρος, αλλά χωρίς να απειλεί. Με μία τελική όλη κι όλη, χωρίς ευκαιρίες, χωρίς κέφι, χωρίς την παραμικρή διάθεση για να γυρίσει στο παιχνίδι. Και χωρίς ιδέες και ποδοσφαιρικές σκέψεις.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 81′, όταν ο Βέρντε ανατράπηκε, ο διαιτητής είδε φάουλ, αλλά με τη βοήθεια του VAR έδειξε το πέναλτι. Ο Λιβάγια το εκτέλεσε, τελειώνοντας τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και δίνοντας πλέον στην ΑΕΚ τον ρόλο του φαβορί για τη δεύτερη θέση.

Πηγή: tovima.gr