Υπέρ της συνολικής αντιμετώπισης των προκλήσεων της επόμενης ημέρας της πανδημίας τάσσεται το ΜέΡΑ25 εκφράζοντας επιφυλάξεις για τις ανακοινώσεις σχετικά την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση «τελικά δεν ανακοίνωσε πότε και πώς θα ανοίξει η εστίαση, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος. Ούτε όμως και ο κ. Γεωργιάδης τους ζήτησε ξανά τα κλειδιά των καταστημάτων τους, δείγμα του ότι αντιλήφθηκε τελικά ότι η κυβέρνηση του δεν τους έχει στηρίξει αρκετά».

Παρόλα αυτά, προσθέτει, η κυβέρνηση προανήγγειλε ένα κεφάλαιο κίνησης για τον πρώτο καιρό όταν ανοίξει η εστίαση.

Πρέπει να συνδυαστεί με κούρεμα χρέους

Είναι πράγματι σημαντικό, τονίζει το ΜέΡΑ 25, οι άνθρωποι της εστίασης να στηριχθούν τους πρώτους μήνες επανέναρξης της δραστηριότητάς τους, η στήριξη αυτή όμως πρέπει να συνδυαστεί με κουρέματα των οφειλών και των συσσωρευμένων υποχρεώσεών τους που διογκώθηκαν στην πανδημία, αλλά και να υπάρξει κατάργηση της προπληρωμής φόρου, μείωση των φορολογικών συντελεστών, αναδιάρθρωση των ιδιωτικών τους χρεών.

Θέση του ΜέΡΑ 25 είναι ότι «αν δεν υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων της επόμενης μέρας και δεν αναδιαρθρωθεί το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος, τα λουκέτα, η ανεργία και η συνέχιση των λοιπών μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και της φτωχοποίησης, θα είναι δυστυχώς τα καταστροφικά bugs σε μια «Ελλάδα 2.0» που έχει την ατυχία να την τρέχει ένας αμετανόητος «Μητσοτάκης 1.0».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr