Η τουρκική προκλητικότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Άλλωστε αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα επιχειρεί να θέσει πολύ ψηλά στην ατζέντα της Συνόδου το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (17-18 Ιουλίου)» επισήμανε νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, δημοσιοποιώντας τη συνομιλία των δύο ηγετών.

Ο ελληνογερμανικός δίαυλος επικοινωνίας άνοιξε μετά στον απόηχο και της αποκάλυψης από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την μυστική τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας με τη μεσολάβηση του Βερολίνου.

Τονίζεται επίσης ότι η κα Μέρκελ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ προϊδέασε πως δύσκολα θα υπάρξει συμβιβασμός και απόφαση για τη συγκρότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, λέγοντας πως «είναι μακρύς ο δρόμος» προς αυτή την κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα είναι διακαής ο πόθος της ελληνικής πλευράς να υπάρξει απόφαση στη βάση των προτάσεων της Κομισιόν καθώς στην περίπτωση αυτή η Ελλάδα θα λάβει πακέτο 32 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων στην οικονομία από την πανδημία του κοροναϊού.

Πηγή: tovima.gr