Ολοένα και περισσότερες ανατριχιαστικές πληροφορίες βγαίνουν στο φως για τον Γερμανό ύποπτο ο οποίος ενδέχεται να συνδέεται με την εξαφάνιση και πιθανώς το θάνατο της μικρής Μαντλίν.

Ο 43χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ είχε βρεθεί στο στόχαστρο και για τον βιασμό και φόνο ενός 13χρονου αγοριού στη Φρανκφούρτη, του οποίου το πτώμα βρέθηκε ακρωτηριασμένο.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ έχει κατονομαστεί από τη Frankfurter Neuer Presse ως πιθανός ύποπτος στον φόνο του Τρίσταν Μπρούμπαχ τον Μάρτιο του 1998. Το πτώμα του αγοριού βρέθηκε σε μια υπόγεια διάβαση στο Λιντερμπαχ, κοντά σε σταθμό τρένου στη Φρανκφούρτη. Τον είχαν χτυπήσει ώστε να τον αναισθητοποιήσουν, τον στραγγάλισαν, τον βίασαν και τον βασάνισαν, σύμφωνα με τις αναφορές, που επικαλείται η εφημερίδα Daily Mail.

Τρις έφηβοι φέρεται να είδαν τον δολοφόνο από απόσταση και η περιγραφή που έδωσαν στην αστυνομία ήταν παρόμοια, σύμφωνα με πληροφορίες, με αυτήν του Μπρίκνερ. Γύρω στις 3.20 το μεσημέρι, τρεις έφηβοι είχαν δει ζωντανό τον Μπρούμπαχ στη Φρανκφούρτη και δέκα λεπτά μετά είδαν έναν άνδρα σε τούνελ να βάζει κάτι σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα και να το τακτοποιεί.

Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι τα αγόρια είδαν τον φόνο του εφήβου από απόσταση αλλά εκείνη τη στιγμή δεν συνειδητοποίησαν τι είχαν δει. Από τις περιγραφές των μαρτύρων δημιουργήθηκε ένα σκίτσο του υπόπτου που εκείνη την εποχή διανεμήθηκε. Έναν χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 1999 βρέθηκε το σακίδιο του αγοριού σε δάσος στη Νιντερνχάουζεν, 25 χιλιόμετρα από το σημείο της δολοφονίας. Στο σακίδιο βρέθηκε στα τσεχικά ένας γλωσσικός άτλαντας της Γερμανίας.

Ο Μπούρμπαχ δεν μιλούσε τσεχικά οπότε θεωρείται ότι ο χάρτης ανήκε σε κάποιον άλλο και όχι στο αγόρι, με αποτέλεσμα οι γερμανικές Αρχές να επεκτείνουν τις έρευνες στην Τσεχία και τη Σλοβακία αν και δεν προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία. Ο επικεφαλής της εισαγγελίας είπε στη γερμανική εφημερίδα Bild: «Ερευνούμε αν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις. Από μόνη της, πάντως, αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, αλλά ρουτίνα. Η ακολουθία των γεγονότων και το σκίτσο από την υπόθεση του Τριστάνου θα μπορούσε να είναι παρόμοια».

Υπάρχουν παραλληλισμοί ανάμεσα στις δύο υποθέσεις με τον Μπούρμπαχ όπως και με τη Μαντλίν να έχουν μείνει μόνοι για λίγα λεπτά προτού εξαφανιστούν. Ο ύποπτος δεν βρέθηκε ποτέ.

Πηγή: tovima.gr