Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλύει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης σε επίπεδο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Αγοράς Εργασίας.

Ξεκινώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την «μεγαλύτερη έκρηξη πληθωρισμού που έχουμε δει όχι μόνο ως χώρα αλλά και ως παγκόσμια οικονομία τα τελευταία σαράντα χρόνια, αποτέλεσμα πρωτίστως της παράνομης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και της  εκτίναξης των τιμών των καυσίμων, πρωτίστως του φυσικού αερίου. Κατά συνέπεια, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα φαινόμενο το οποίο απαίτησε μια παρέμβαση σε επίπεδο κεντρικών τραπεζών από όλες τις αναπτυγμένες οικονομίες. Προφανώς η Ευρωζώνη δεν εξαιρείται από αυτές».

Αναφορικά με το θέμα του πληθωρισμού και τις τιμές των προϊόντων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «οι τιμές μπορεί να είναι ακόμα υψηλές, όμως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μια αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Τον Δεκέμβριο είχαμε πληθωρισμό της τάξης του 7,2%, σημαντικά χαμηλότερος από το 9,2% που ήταν ο μέσος όρος της ΕΕ. Όμως, εξακολουθούμε και βλέπουμε έναν συστηματικά υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα. Αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα», τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση, καθόλη την διάρκεια της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης, απάντησε με μια σειρά μέτρων τα οποία στήριξαν το διαθέσιμο εισόδημα, μέτρα τα οποία μας βοήθησαν να απενεργοποιήσουμε μια σειρά από πληθωριστικές βόμβες, με σημαντικότερη αυτή των λογαριασμών ρεύματος».

Δείτε το Live

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr