Φόρο τιμής στην Ευαγγελία Γεωργιάδου, στη μικρότερη αδερφή της γιαγιάς του, απέτισε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το όνομά της συμπεριλαμβάνεται, μαζί με εκείνα άλλων 330 Ελλήνων, στη στήλη με τα ονόματα των «Δικαίων των Εθνών», στον ομώνυμο κήπο τον οποίο επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός το πρωί.

Η Ευαγγελία Γεωργιάδου έχει τιμηθεί με τον τίτλο του «Δικαίου των Εθνών» από το Ίδρυμα «Γιαντ Βασέμ» για τη διάσωση της Ιβέτ Εύας Βεντούρα, εκ των λιγοστών Εβραίων των Χανίων που διασώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα. Η ιστορία της παρουσιάστηκε σήμερα από τον Δρ. Joel Zisenwine.

Ο Πρωθυπουργός και η αποστολή κατευθύνθηκαν πεζή προς το μνημείο που τιμά μη Εβραίους που ρίσκαραν τη ζωή τους προκειμένου να σώσουν τους καταδιωκόμενους από τους ναζί Εβραίους, ενώ νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα ασκήσει, για πρώτη φορά, Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος, το 2021. Θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη του Ιουδαϊκού Ελληνισμού και στο ρόλο της εκπαίδευσης και των μέσων ενημέρωσης στη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και στην εξάλειψη του Αντισημιτισμού.

Πηγή: tovima.gr