Παράκληση στην αντιπολίτευση «να μην μετατρέψουμε σε άγονη κομματική διαμάχη αυτή τη συζήτηση, να μην αναλωθούμε σε διαξιφισμούς.  Ο κοροναϊός δεν προσφέρεται για εύκολες ρητορικές κορώνες» τόνισε ο πρωθυπουργός καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να προσχωρήσουν μαζί με την κυβέρνηση σε ένα «μέτωπο λογικής».

«Πρέπει να το ορθώσουμε όλοι εμείς. Ο κοροναϊός αποκτά νέους τρόπους διασποράς. Μέχρι να βρεθεί το οριστικό φάρμακο, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση σε ελάχιστη βάση ότι οι αποφάσεις παίρνονται με βάση τα πορίσματα της επιστήμης και οι συνθήκες είναι σύνθετες και τα μοντέλα διαχείρισής της πανδημίας θα προσαρμόζονται σε κάθε στιγμή» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των αρνητών της μάσκας στα σχολεία.

«Υπάρχουν μικρές μειοψηφίες ανορθολογισμού και παράνοιας» σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει «να σταθούμε με υπευθυνότητα και παρά τις επιμέρους διαφωνίες μας να υποστηρίξουμε στο δικό μας ακροατήριο τις επιλογές και τις εντολές των ειδικών όπως η χρήση της μάσκας που είναι το πιο σίγουρο μέσο να προστατέψουμε την υγεία μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι χρειάζεται να απαντηθούν 10 ερωτήματα για να κριθεί αν η κυβέρνηση διαχειρίζεται αποτελεσματικά την πανδημία, παραδεχόμενος ότι το καλοκαίρι υπήρξε χαλάρωση, που όμως αντιμετωπίστηκε με έγκαιρα μέτρα και παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.

Υπογράμμισε δε ότι αν υπάρξει ξανά χαλάρωση τότε ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. «Η επιτυχία δεν μπορεί να είναι δικαιολογία εφησυχασμού» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα κατά πόσο υπήρξε επιτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας απάντησε με το αποτέλεσμα των 286 θανάτων όλο αυτό το σχεδόν 7μηνο.

Στο δεύτερο ερώτημα για το ποια είναι η ενδεδειγμένη πρακτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο πρωθυπουργός τάχθηκε κατά της ανοσίας της αγέλης υπογραμμίζοντας ότι ο κοροναϊός είναι πολύ πιο θανατηφόρα και επικίνδυνη από τη γρίπη ασθένεια.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη βουλή στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τον κοροναϊό και τις επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία, την οικονομία και την εκπαίδευση.

Η συζήτηση διεξάγεται κατόπιν πρωτοβουλίας και αιτήματος της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Πηγή: tovima.gr