Απαραίτητη χαρακτήρισε την απόφαση να γιορτάσουμε με περιορισμούς και το φετινό Πάσχα ο πρωθυπουργός. Σε συνέντευξή του στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στην Αττική και σε άλλα αστικά κέντρα.

«Καταλαβαίνω ότι δυσαρέστησε κάποιους αλλά το μέτρο ήταν απαραίτητο για να προστατεύσουμε άλλες περιοχές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα» για τις ημέρες του Πάσχα και συμπλήρωσε: «Θα συνιστούσα να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της Πολιτείας. Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε ένα Πάσχα χωρίς να φύγουμε. Ας περιμένει κάποιος δύο εδβομάδες ακόμα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη για τον επόμενο μήνα με το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων και τόνισε ότι αυτό είναι το «αντιστάθμισμα» για τους περιορισμούς που θα παραμείνουν σε ισχύ για το Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αυτό θα δώσει μια δυνατότητα ψυχολογικής εκτόνωσης» και υπογράμμισε ότι «είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας».

Τόνισε δε ότι το φετινό Πάσχα «δεν θα είναι σαν το προηγούμενο γιατί το 2021 δεν θα είναι σαν το 2020. Οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν με κανόνες. Τώρα γνωρίζουμε πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε τότε».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι και πιο χαμογελαστοί».

Δικαιολόγησε δε την χαλάρωση των μέτρων παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων λέγοντας ότι «είναι λάθος να βλέπει κανείς μόνο τα στατικά νούμερα. Το πιο σημαντικό στατιστικό στοιχείο είναι η μείωση του δείχτη θνησιμότητας». Συμπλήρωσε ότι «κάθε εβδομάδα που περνάει χτίζουμε τείχος ανοσίας με τα εμβόλια. Ο καιρός είναι σύμμαχος και το άνοιγμα είναι οργανωμένο και ελεγχόμενο. Όπως με το λιανεμπόριο το ίδιο θα κάνουμε με την εστίαση».

«Όταν οι πολίτες γνωρίζουν τι θα συμβεί συμμορφώνονται πιο εύκολα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι έτσι θα αποφευχθούν παραβατικές συμπεριφορές όπως μαζώξεις σε σπίτια που δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν.

«Προτιμώ να φάει κάποιος σε εξωτερικό χώρο με μέρα παρά να μαζεύεται σε σπίτια και να βγάζει τη μάσκα του. Οι πολίτες συμμορφώνεται όταν μπορούμε να τους περιγράψουμε τι θα συμβεί αύριο και μεθαύριο» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr