Στην εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης προέβη η αστυνομία. Μάλιστα ανάμεσά στους συλληφθέντες βρίσκεται κι ένας 53χρονος πασίγνωστος στιχουργός λαϊκών τραγουδιών, ο οποίος έχει γράψει ορισμένα άσματα που έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία.

Ο 53χρονος είναι γνωστός στις Αρχές καθώς κατά το παρελθόν είχε σχέσεις με κυκλώματα της νύχτας, αφού δούλευε ως «προστασία» και «μπράβος» σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Μάλιστα είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Αρκετά από τα λαϊκά τραγούδια, τα έγραψε ενώ βρισκόταν έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα, εκτίοντας την ποινή του.

Στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, συνολικού βάρους -95- και -27,7- γραμμαρίων, αντίστοιχα.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν την 15.6.2023, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, πέντε Έλληνες, ηλικίας από 26 έως 56 ετών, μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμούσε καταδικαστικό έγγραφο.

Πώς εξαρθρώθηκε το κύκλωμα

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2023 έως και την 15.6.2023, όπου διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Τρίπολης, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 56χρονος συλληφθείς.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος πέρα από τη σύσταση, διεύθυνση και κατεύθυνση της οργάνωσης, όριζε στα λοιπά μέλη, συγκεκριμένους ρόλους και καθήκοντα, στους άξονες της μεταφοράς, αποθήκευσης, απόκρυψης, πώλησης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ως εκ τούτου, οι δράστες διατηρούσαν διαμέρισμα, ως «καβάντζα», το οποίο χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά, για την αποθήκευση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -7.846- γραμμαρίων,
  • -2-  δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -20- εκατοστά περίπου,
  • όχημα και δίκυκλη μοτοσικλέτα,
  • -3- ζυγαριές ακριβείας,
  • -10- κινητά τηλέφωνα,
  • πλήθος αντικείμενων σχετικών με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -148.000- ευρώ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη 53χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, συνολικού βάρους -95- και -27,7- γραμμαρίων, αντίστοιχα, ενώ όπως προέκυψε, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Πηγή: tovima.gr