Για επίτευξη «κάποιας προόδου» στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έκανε λόγο ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, ενόψει της συνόδου υπουργών ‘Αμυνας της Συμμαχίας στις 15 και 16 Ιουνίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι στην τετραμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ‘Αγκυρα, μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και ΝΑΤΟ, «σημειώθηκε κάποια πρόοδος» και ότι η συνάντηση έγινε με «εποικοδομητικό πνεύμα». «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επικύρωση της προσχώρησης της Σουηδίας το συντομότερο δυνατό», τόνισε, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ούτε χρονοδιαγράμματα, ούτε εγγυήσεις.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε στις 4 Απριλίου στην ‘Αγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, του επισήμανε ότι «η Σουηδία έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της», έχει ενισχύσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο και έχει άρει το εμπάργκο όπλων. Τέλος, ο Γ. Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι «είναι πιθανό να υπάρξει συμφωνία πριν τη σύνοδο κορυφής» του ΝΑΤΟ που θα γίνει στο Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr