Την αρχική εκτίμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα αίτια της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στις 6 Απριλίου στο θάλαμο 206 του νοσοκομείου Παπανικολάου επιβεβαιώνει ανεξάρτητος πραγματογνώμονας.

Στην έκθεσή του, υπογραμμίζει πως η πυρκαγιά -που είχε απολογισμό δύο νεκρούς- προκλήθηκε από τσιγάρο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η φωτιά ξεκίνησε όταν ένας ασθενής άναψε τσιγάρο εντός της πτέρυγας και τυλίχθηκε στις φλόγες. Μάλιστα, στην προσπάθειά του να σωθεί, έβγαλε τα ρούχα που φορούσε και τα πέταξε πάνω σε άλλον ασθενή εντός του θαλάμου.

Ωστόσο, λόγω του οξυγόνου που υπήρχε εντός του θαλάμου, η φωτιά επεκτάθηκε άμεσα.

Εικόνες τρόμου στο νοσοκομείο

Ο διευθυντής Πνευμονολογίας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Σταύρος Τρύφων, είχε αναφέρει ότι «στις 08:50 με φώναξε νοσηλεύτρια ότι ένας άνθρωπος είναι στην πόρτα και φλέγεται. Αμέσως άρπαξα έναν πυροσβεστήρα και έσβησα τη φωτιά που έκαιγε τον άνθρωπο».

«Συννοσηλευόμενός του είπε ότι άκουσε ένα θόρυβο σαν έκρηξη. Στη συνέχεια είδα δεύτερο άνθρωπο να καίγεται. Πήρα δεύτερο πυροσβεστήρα και τον έσβησα» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο γιατρός τόνισε ότι αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς στη Β’ Πνευμονολογική, ακολούθησαν στιγμές χάους. «Η τεχνική υπηρεσία έκοψε την παροχή οξυγόνου για να μην έχουμε χειρότερα. Έπεσε και το ρεύμα και έτσι νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί εγκλωβίστηκαν στα γραφεία τους από τους πυκνούς καπνούς», σημείωσε, περιγράφοντας πως ο άτυχος 79χρονος εξαϋλώθηκε από το μέγεθος της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr