Η Ιταλία ενδέχεται να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς στο γενικό πληθυσμό, εφόσον οι αρμόδιες ευρωπαϊκές και ιταλικές αρχές προχωρήσουν στην πλήρη αδειοδότηση των εμβολίων. Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην επέκταση της χρήσης του πράσινου πάσου, που μέχρι τώρα οι Ιταλοί το χρησιμοποιούν για υπεραστικά ταξίδια, σε μια σειρά από ψυχαγωγικές δραστηριότητες αλλά και στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση. Ο Ντράγκι είπε ότι «το 91,5% του διδακτικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί» και ότι «η εκστρατεία εμβολιασμού αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από τους νέους».

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει την τρίτη δόση του εμβολίου σε ευπαθείς ομάδες μέσα στο μήνα, δήλωσε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Τέλος, ο  Ντράγκι επανέλαβε την έκκληση προς του πολίτες της Ιταλίας να εμβολιαστούν και έκανε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ηλικίας άνω των 12 ετών θα ανέλθει στο 80%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr