Μετά την κοινωνική κατακραυγή και το άδειασμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναδιπλώθηκε και προσπάθησε να μαζέψει το σάλο που προκλήθηκε εξαιτίας της επιλογής του να μεταλάβει, παραβλέποντας τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων της πανδημίας και ανακοίνωσης νέων μέτρων.

…αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία

«Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία και ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα» έγραψε στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και πρόσθεσε:

«Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας».

Δεν το επιδεικνύουμε

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς ρωτήθηκε για το θέμα και κλήθηκε να σχολιάσει την επιλογή του κ. Κουμουτσάκου να κοινωνήσει.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πέταξε το «καρφί» του λέγοντας εμφατικά: «Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας».

Σημείωσε δε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στο θεσμικό ρόλο του κ. Κουμουτσάκου ως μέλους του υπουργικού συμβουλίου λέγοντας ότι «όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα και να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν».

Αξιοποιήθηκε ως απάντηση στον Δερμιτζάκη

Σημειώνεται πως την Πέμπτη και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία του Νέου Ψυχικού, λαμβάνοντας στο τέλος τη Θεία Κοινωνία.

Η ενέργεια του κ. Κουμουτσάκου να πάει να κοινωνήσει, χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προφύλαξης, ερμηνεύθηκε σχεδόν αμέσως από εκκλησιαστικούς κύκλους -και όχι μόνο- ως «απάντηση» στη σύσταση του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε επισημάνει ότι είναι προτιμότερο πριν αρχίσουν να κλείνουν επιχειρήσεις στο πλαίσιο ενός lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού, να σταματήσει η Θεία Μετάληψη ή τουλάχιστον να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται.

Πηγή: tovima.gr