Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της φιέστας για το 45ο πρωτάθλημα της ομάδας. Μια φιέστα που βέβαια θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία, και θα είναι. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα γιορταστεί όπως της αρμόζει.
Στην παρουσίαση που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μίλησαν ο καλλιτέχνης διεθνούς βεληνεκούς, Αστέρης Κούτουλας που έχει αναλάβει όλο το πρότζεκτ, αλλά και ο Κριστιάν Καρεμπέ που έδωσε και το… σύνθημα για το πέμπτο αστέρι στη φανέλα.

Στην παρουσίαση που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μίλησαν ο καλλιτέχνης διεθνούς βεληνεκούς, Αστέρης Κούτουλας (σκηνοθέτης και παραγωγός) που έχει αναλάβει όλο το πρότζεκτ, αλλά και ο Κριστιάν Καρεμπέ που έδωσε και το… σύνθημα για το πέμπτο αστέρι στη φανέλα.

Θα πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία θα συνδυάζει τα σπορ με τις τέχνες και με έναν… μαγικό τρόπο θα φέρει τους οπαδούς που θα είναι έξω από το γήπεδο, μέσα σε αυτό, ώστε να γιορτάσουν μαζί με τους παίκτες τον τίτλο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Κούτουλας, στόχος όλης αυτής της ιδέας είναι «να γκρεμίσουμε το «τείχος» της πανδημίας» κάνοντας κι έναν παραλληλισμό με τη χαρά που του δημιούργησε η πτώση ενός άλλου τείχους, επίσης θανατηφόρου, αυτό του Βερολίνου.

Σε ρυθμούς φιέστας την Κυριακή (19/7) θα είναι όλος ο Πειραιάς και το Πασαλιμάνι ενώ οι μουσικές που θα κυριαρχούν θα είναι από τους δύο πιο εμβληματικούς Έλληνες συνθέτες, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκη, με τα τραγούδια τους από τις δύο πιο εμβληματικές ταινίες «Ποτέ την Κυριακή» και «Ζορμπάς» που έχουν ταξιδέψει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Θα είναι κι ένας φόρος τιμής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, που ερμήνευσε τα «Παιδιά του Πειραιά».

Το μήνυμα που στέλνει σε όλο τον κόσμο ο Ολυμπιακός είναι:

Γιορτάζουμε το 45ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ στην ιστορία μας, σε πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης και πανδημίας για την Ελλάδα και τον κόσμο όλο.

Στόχος μας να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας από τον Ολυμπιακό στους φιλάθλους μας και τον Πειραιά, από τον Πειραιά στην Ελλάδα, και από την Ελλάδα σε ολόκληρο τον Κόσμο.

Συνδέουμε το ποδόσφαιρο, τις αξίες του Ολυμπιακού, την αλληλεγγύη με την τέχνη και τον πολιτισμό για να επικοινωνήσουμε στον κόσμο το  μεγαλείο του Ελληνικού Ολυμπιακού Πνεύματος.

Καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Αγγλία (Αστέρης Κούτουλας, Ross Ashton, Oliver Schulze, Daniel Brunne κ.α.)

ξεπερνούν τα εμπόδια, παλεύουν και ενώνονται για να δώσουν ελπίδα και αισιοδοξία μέσα από ενα καλλιτεχνικό, ‘ανθρώπινο’ δημιούργημα με αφορμή τον εορτασμό της κατάκτησης του 45ου Πρωταθλήματος.

Δημιουργούμε ένα πολυθέαμα στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης.

Γεμίζουμε με συναίσθημα, τέχνη, στιγμές, μηνύματα και σύμβολα το άδειο στάδιο.

Με κορύφωση, να γκρεμίσουμε το «τείχος» της πανδημίας και να φέρουμε τους φιλάθλους δίπλα στους αγαπημένους τους παίκτες, μέσα στο στάδιο και να σήκωσουμε όλοι μαζί την κούπα του Πρωταθλήματος!

Ρίχνουμε τα τείχη, ονειρευόμαστε, αγαπάμε, δημιουργούμε, παλεύουμε, επιβιώνουμε, νικάμε.

Το μήνυμα ελπίδας ταξιδεύει στην Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινάει από τον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι μέσα από ένα μοναδικό υπερθέαμα φωτός και μουσικής.

Φώτα ελπίδας  μεταδίδουν το μήνυμα χορεύοντας σε ρυθμούς Ελληνικούς και παγκόσμιους.

Οι δύο πιο εμβληματικοί Έλληνες συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης και Μάνος Χατζιδάκης με τα τραγούδια τους από τις δύο πιο εμβληματικές ταινίες ‘Ποτέ την Κυριακή’ και ‘Ζορμπάς’

που έχουν ταξιδέψει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, χορεύουν  σε remix από νέους Έλληνες καλλιτέχνες (Αλέξανδρος Καρόζας και Dj Αντωνης Δημητριάδης).

Με αυτό τον συμβολικό τρόπο τιμούμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, που ερμήνευσε τα ‘Παιδιά του Πειραιά’  ακριβώς στον ίδιο τόπο που λαμβάνει χώρο το σημερινό υπερθέαμα.

Ολυμπιακός ΝΙΚΗΤΗΣ,

Πειραιάς ΝΙΚΗΤΗΣ,

Φώτα Ελπίδας από τον Πειραιά για την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε.

Πηγή: tovima.gr