Οι αστυνομικοί στο επίμαχο βίντεο από τα επεισόδια στην Ν. Σμύρνη είπαν «πάμε να τους σκοτώσουμε» (ΣΣ τους πρωταγωνιστές της επίθεσης κατά του 28χρονου αστυνομικού) κι όχι « πάμε θα τον σκοτώσουνε» (ΣΣ τον προαναφερόμενο αστυνομικό). Όμως σε αυτή την περίπτωση διαπιστώνεται ότι οι απειλές των αστυνομικών δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα με αρχή τέλεσης εγκληματικής πράξης κλπ αλλά μόνο πειθαρχικό.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει –σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος»- η εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ αλλά κι η εξέταση του σχετικού οπτικού υλικού από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας που εξετάζουν ντοκουμέντα από τα μεγάλης έκτασης επεισόδια αλλά και καταγγελιών για αστυνομική βία. Μϊα λοιπόν από τις ερευνώμενες υποθέσεις αφορά την εξέταση βιντεοληπτικού υλικού που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο κι απεικονίζει μία ομάδα των μοτοσικλετιστών της ομάδας «Δράση» που βρισκόταν στην Νέα Σμυρνη στις 9 Μαρτίου να ενημερώνεται από το επιχειρησιακό κέντρο για την επίθεση στον συνάδελφό τους και τον τραυματισμό του. Στο βίντεο αυτό ακούγονται αστυνομικοί να φωνάζουν: «Πάμε να τους σκοτώσουμε, πάμε να τους γ….. τελειώσανε. Να τους σκοτώσουμε

Την εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ απασχόλησε αν τελικώς αυτό ήταν που ανέφεραν οι αστυνομικοί ή θα μπορούσε να είναι ορθή η εκδοχή που διατυπώθηκε ότι λένε «πάμε θα τον σκοτώσουνε». Δηλαδή ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών θα μπορούσε να αφορά προσπάθεια «διάσωσης» του τραυματισμένου αστυνομικού κι όχι σαφή απειλή κατά των δραστών της επίθεσης εναντίον του 28χρονου αστυνομικού.

Όμως σχετικό πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων μετά από«καθαρισμό» και ανάλυσης του ήχου στο εν λόγω βίντεο αποσαφηνίζει με κατηγορηματικό τρόπό ότι η φράση που λένε οι ένστολοι είναι πράγματι «πάμε να τους σκοτώσουμε» , σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο κι όχι οτιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν εντοπισθεί οι εν λόγω ένστολοι όμως βασικό ζητούμενο είναι να προσδιορισθεί νομικά και πειθαρχικά το αδίκημα τους .

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεκτιμηθεί αν οι εν λόγω αστυνομικοί στην πορεία της υπόθεσης προχώρησαν σε κάποιες βίαιες ενέργειες με βάση την παραίνεση που ακούγεται. Ακόμη πιθανόν θα εξετασθεί και ποιες υποδείξεις έγιναν από το κέντρο της ΕΛΑΣ όταν προχώρησαν σε αυτές τις απειλές .

Σημειώνεται ότι ήδη η ΕΛΑΣ ερεύνησε και τις αρχικές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από αστυνομικό, μίας νεαρής που απεικονίζεται σε τμήμα βίντεο δυο-τρείς ένστολοι να την ρίχνουν στο έδαφος. Όμως από τη ν εξέταση και του προγενέστερου οπτικού υλικού διαπιστώθηκε ότι η κοπέλα είχε κτυπήσει με τα χέρια και τα πόδια τους ίδιους αστυνομικούς, όταν εκείνοι είχαν προσπαθήσει να ακινητοποιήσουν ένα άτομο.

Ετσι από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης αλλά κι από την κατάθεση που έδωσε τελικά η νεαρή (ΣΣ δήλωσε ότι ήλθε από περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας) ο σχετικός φάκελος έκλεισε .

Αναφέρεται τέλος ότι όπως έχει ήδη αναφέρει «Το Βήμα» σε μία άλλη από τις ερευνώμενες υποθέσεις , ένας αστυνομικός που απεικονιζόταν να κρατά όπλο, τελικώς διαπιστώθηκε ότι αυτό που είχε στα χέρια του ήταν τα υπηρεσιακά γάντια του κι ότι το πλάνο λήψης δημιουργούσε παραπλανητική εικόνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr