Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά. Η μονταζιέρα έπιασε δουλειά και προσπάθησε να παρουσιάσει όπως θέλει τα πράγματα, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις. Τα «πιστόλια» της προπαγάνδας βρίσκονται σε απελπισία και δεν σέβονται τίποτα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υπηρετήσουν το αφεντικό τους. Εχουν ξεφύγει και γράφουν ό,τι τους ήρθε στο κεφάλι, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξεφτιλίζονται.

Όπως αυτά που έγραφαν το μεσημέρι της Τρίτης για την παρουσία των Φορτούνη, Μασούρα και Μπουχαλάκη στον Αγιασμό του Ολυμπιακού στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Φαιδρότητες, που είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Προπαγάνδα από τα lidl, με τον διευθυντή επικοινωνίας του Ολυμπιακού να την ισοπεδώνει και να εκθέτει στα μάτια των Ελλήνων φιλάθλων όσους γράφουν αυτές τις φαιδρότητες.

Με ανάρτησή του στα social media το βράδυ της Τρίτης ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξήγησε… τα αυτονόητα. Εκείνα που κάποιοι άφησαν στην άκρη θέλοντας να κάνουν μια ακόμα επίθεση στον Ολυμπιακό. Τι έγραψε; Οτι στον Αγιασμό πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και οι τρεις παίκτες που επέστρεψαν από την Εθνική ομάδα υποβλήθηκαν σε τεστ, τόσο χθες όσο και σήμερα τα οποία βγήκαν αρνητικά. Μάλιστα τόνισε ότι όλη η αποστολή που θα ταξιδέψει στον Βόλο θα υποβληθεί σε νέο τεστ την Πέμπτη.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

«Πρώτα – πρώτα να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας περαστικά στον Κώστα Τσιμίκα και στον Δημήτρη Λημνιό και γρήγορα να επιστρέψουν στα γήπεδα. Ωστόσο, τα δύο νέα κρούσματα κορονοϊού επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, μπήκαν στην «αρένα» της «ενημέρωσης» για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελείς σκοπούς και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, λίγα 24ωρα πριν από την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, η παρουσία των Ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στον Αγιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος που τελέστηκε στο τέλος της προπόνησης στο χώρο του γηπέδου, έγινε αντικείμενο σχολίων που ξεπερνούν τα όρια της φαιδρότητας. Κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ουσιαστικά αμφισβήτησαν τις νέες υγειονομικές προβλέψεις της ΓΓΑ! Να σημειώσουμε πως στον Αγιασμό πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Φυσικά ελάχιστοι έχουν μπει στον κόπο να διαβάσουν τι ακριβώς προβλέπει η υγειονομική επιστημονική επιτροπή ΓΓΑ – ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των στενών μη προστατευμένων επαφών με κρούσμα Covid-19 λοίμωξης. Στην Ελλάδα, όμως, μπορούμε ελαφρά τη καρδία να κάνουμε κριτική πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Όσοι τολμούν να μπαίνουν στα χωράφια της ιατρικής, είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο.

Ο Ολυμπιακός με αίσθημα ευθύνης ακολούθησε κατά γράμμα τα μέτρα στην αυξημένη ενεργητική επιτήρηση, μόλις επέστρεψαν στην Ελλάδα οι Φορτούνης, Μπουχαλάκης και Μασούρας, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών τους με την Εθνική. Παράλληλα, οι τρεις παίκτες υποβλήθηκαν σε τεστ, τόσο χθες όσο και σήμερα τα οποία βγήκαν αρνητικά, ενώ όλη η αποστολή που θα ταξιδέψει στον Βόλο θα υποβληθεί σε νέο τεστ την Πέμπτη.

Το ταξίδι στον Βόλο θα γίνει με δύο πούλμαν ώστε να υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις ανάμεσα στα μέλη της αποστολής και φυσικά άπαντες θα διανυκτερεύσουν σε μονόκλινο δωμάτιο. Παρεμπιπτόντως, στο πρόσφατο ταξίδι τους οι διεθνείς φιλοξενήθηκαν σε δίκλινα δωμάτια. Δίχως άλλο, σε περίοδο πανδημίας μία τέτοια επιλογή της ομοσπονδίας αποτελεί ατόπημα και θα είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί σε ποδοσφαιριστή μας. Επιλογή που αναδεικνύει την επιπόλαια και ανεύθυνη στάση της ομοσπονδίας.

Όσοι έχετε τη διάθεση, μπορείτε να διαβάσετε το πρωτόκολλο που έχει συντάξει η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΓΑ – ΕΟΔΥ όταν υπάρχει κρούσμα και το οποίο ακολουθεί κατά γράμμα ο Ολυμπιακός.

«Διαχείριση στενών μη προστατευμένων επαφών με κρούσμα Covid-19 λοίμωξης

Σε όσους ήρθαν σε στενή και μη προστατευμένη επαφή με το κρούσμα συστήνεται η αυξημένη ενεργητική επιτήρηση για 10 ημέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD-1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό 3 ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα, ο αγώνας αναβάλλεται.

*Μέτρα στην αυξημένη ενεργητική επιτήρηση

Η Διοίκηση του Συλλόγου ή της Ομάδας αναβάλει για 10 ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εξωαγωνιστικές δραστηριότητες των αθλητών (εκτός των προπονητικών και αγωνιστικών υποχρεώσεων).

Ενημερώνονται όλοι οι αθλητές και το υπόλοιπο επιτελείο για την ανάγκη περιορισμού των κοινωνικών επαφών τους και των μετακινήσεων εκτός από τις απολύτως απαραίτητες για την ομάδα.

Στο χώρο προπόνησης προσέρχονται μόνο οι απολύτως απαραίτητοι για αυτή.

Οι ομάδες που βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης ενεργητικής επιτήρησης αποφεύγουν τα φιλικά παιχνίδια με άλλες ομάδες για όσο διαρκεί το διάστημα αυτό.

Στην προπόνηση όλοι, εκτός των αθλητών την ώρα της άσκησης, φοράνε μάσκα.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην προπόνηση (αθλητές και τεχνικό επιτελείο) αποστέλλουν κάθε πρωί στον ιατρό της Ομάδας SMS ή μήνυμα σε εφαρμογή στο οποίο αναφέρουν συνοπτικά “ΟΚ”. Η χρήση της συντομογραφίας γίνεται για διευκόλυνση της διαδικασίας και σημαίνει ότι είναι απύρετοι (γίνεται καθημερινή θερμομέτρηση), δεν νιώθουν εξάντληση, δεν έχουν βήχα ή δύσπνοια ή συμπτώματα κρυολογήματος ή ανοσμία.

Όποιος έχει οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα παραμένει στην οικία του και ενημερώνει σχετικά τον Ιατρό του Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας για αξιολόγηση των ευρημάτων».

Πρώτα – πρώτα να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας περαστικά στον Κώστα Τσιμίκα και στον Δημήτρη Λημνιό και γρήγορα να…

Δημοσιεύτηκε από Nikos Gavalas στις Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

Πηγή: tovima.gr