Με την απόσχιση των κλάδων της Εξυπηρέτησης Πελατών, των Καταστημάτων και των Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου, προχωράει ο μετασχηματισμός του Ομίλου ΟΤΕ. Όπως αποφασίστηκε σήμερα, σε συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΟΤΕ ΑΕ και της COSMOTE ΑΕ, ξεκινούν οι διαδικασίες της απόσχισης των κλάδων οι οποίοι και θα απορροφηθούν από εταιρείες που ανήκουν 100% στον Όμιλο ΟΤΕ, με ημερομηνία λογιστικών καταστάσεων την 30η Ιουνίου 2020. Η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών αναμένεται ως το τέλος του χρόνου.

Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Μιχάλης Τσαμάζ, αναφέρει ότι «η κρίση του κορωνοϊού απέδειξε, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την ανάγκη για ευελιξία. Το disruption είναι η νέα κανονικότητα. Τα δεδομένα σε ολόκληρους κλάδους μπορούν να ανατραπούν μέσα σε μια νύχτα».

Αναφερόμενος στο πλάνο μετασχηματισμού, για το οποίο η διοίκηση του Ομίλου έχει ενημερώσει από τον Ιανουάριο, ενώ οι φημολογία είχε ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ομίλου συνεχίζει ως εξής:

«Στον Όμιλο ΟΤΕ αυτή την ανάγκη την έχουμε διακρίνει εδώ και χρόνια και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύουμε και επενδύουμε στη συνεχή αλλαγή ως το μέσο για να ξεπερνάμε κάθε ανατροπή και πρόκληση.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως σας έχω ενημερώσει από τον Ιανουάριο, σχεδιάζουμε τον μετασχηματισμό των βασικών λειτουργιών, που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη -τεχνικούς πεδίου, εξυπηρέτηση πελατών και καταστήματα λιανικής- σε ξεχωριστές θυγατρικές εταιρείες, εντός του Ομίλου ΟΤΕ. Τα σχήματα αυτά θα έχουν την αυτονομία και την ευελιξία που χρειάζονται για να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους, να βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία του οκλοντζα1!πελάτη, αλλά και να αναπτυχθούν και να αναζητήσουν νέες πηγές εσόδων.

Σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας.

Υπάρχουν αρκετά επόμενα στάδια, μεταξύ των οποίων:
– νέα απόφαση του ΔΣ και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, όταν θα υποβληθούν για έγκριση οι συμβάσεις απόσχισης,
– ενημέρωση και διαβούλευση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ,
– λήψη των αναγκαίων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται μέχρι το τέλος του 2020.

Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την επόμενη δεκαετία, να μετατρέψουμε τον Όμιλο ΟΤΕ στον ευέλικτο τεχνολογικό πάροχο του μέλλοντος, που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανατροπή, προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων, των μετόχων και της κοινωνίας. Έναν Όμιλο πιο λιτό στο διοικητικό του κομμάτι και πολύ πιο ισχυρό και ευέλικτο στην πρώτη γραμμή, που ουσιαστικά διαμορφώνει την εμπειρία του πελάτη. Ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, αξιοποιώντας την τεχνολογία».

Πηγή: tovima.gr