Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν στα ανατολικά της Ουκρανίας, αλλά η ισχυρή αντίσταση των ουκρανικών στρατευμάτων επιβραδύνει την πρόοδό τους, σύμφωνα με το BBC.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σημειώνουν μικρή πρόοδο γύρω από την ανατολική πόλη Ιζιούμ, αλλά οι ισχυρές ουκρανικές άμυνες στην περιοχή του Ντονμπάς αντέχουν προς το παρόν.

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε την Παρασκευή ότι η μάχη για το Ντονμπάς, στα ανατολικά, παραμένει ο κύριος στρατηγικός στόχος της Ρωσίας. Σημείωσε ότι οι μάχες ήταν ιδιαίτερα σφοδρές γύρω από το Λισιτσάνσκ και το Σεβεροντονέτσκ, ενώ υπήρξε απόπειρα προέλασης νότια προς το Σλοβιάνσκ.

Τι γίνεται στη Μαριούπολη

Η κατεστραμμένη πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, η οποία έχει περικυκλωθεί από τις αρχές Μαρτίου, βρίσκεται πλέον ως επί το πλείστον υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων – αν και αρκετές εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες παραμένουν στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal στα νότια της πόλης.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το εκτεταμένο βιομηχανικό συγκρότημα και συνεχίζουν τον αεροπορικό βομβαρδισμό του, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη καμία προσπάθεια να απομακρυνθούν τα ουκρανικά στρατεύματα από ένα δίκτυο σηράγγων κάτω από το εργοστάσιο, σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr