Τη μεγαλύτερη, εδώ και μήνες επίθεση της με drones εξαπέλυσε η Ρωσία απέναντι στην Ουκρανία, παραμονή της 9ης Μαΐου, της ρωσικής επετείου από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Ουκρανία γιόρτασε την Ημέρα της Νίκης σήμερα, μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, διαχωρίζοντας συμβολικά τη θέση της από τη Μόσχα. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέκρινε τις ουκρανικές δυνάμεις που πολεμούν τους Ρώσους με εκείνες που πολέμησαν τους Ναζί.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 60 δρόνους-καμικάζι ιρανικής κατασκευής εναντίον στόχων στην Ουκρανία – οι 36 από αυτούς στόχευαν την πρωτεύουσα και όλοι τους καταρρίφθηκαν.

Τα συντρίμμια έπεσαν σε διαμερίσματα και σε άλλα κτίρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι στην πόλη, τρεις στο Σολομιάνσκι και άλλοι δύο στο Σβιατόσιν. Εκρήξεις ακούγονταν όλη τη νύχτα στην πόλη.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανέφερε ότι συντρίμμια δρόνων έπεσαν στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου Ζουλιάνι, του ενός από τα δύο πολιτικά αεροδρόμια της πόλης. Συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές και σε ένα διώροφο κτίριο στην κεντρική συνοικία Σεβτσενκίφσκι.

Πηγή: tovima.gr