Τους πέντε άξονες για την προώθηση της απασχόλησης και της βιώσιμης ανάπτυξης με έντονη κοινωνική διάσταση ανέπτυξε χθες ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε., δηλώνοντας παράλληλα ότι «Η Ελλάδα καλωσορίζει την οδηγία EASE για την Αποτελεσματική και Ενεργή Υποστήριξη της Απασχόλησης και οι προσπάθειές μας για την επίτευξη των κύριων στόχων του Σχεδίου Δράσης του Κοινωνικού Πυλώνα είναι ήδη σε εξέλιξη».

Η Ελλάδα, σημείωσε, σχεδιάζει συγκεκριμένες δράσεις για την προώθηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης, σε πέντε επιμέρους τομείς:

  • Μέτρα υποστήριξης της απασχόλησης με συγκεκριμένη δομή κινήτρων για διατήρηση των θέσεων εργασίας, ειδικά σε κλάδους που επλήγησαν έντονα από την πανδημία.
  • Δημιουργία ισχυρότερων δεσμών μεταξύ εκπαίδευσης, κατάρτισης και αγοράς εργασίας, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε ψηφιακές και «πράσινες» (φιλικές προς το περιβάλλον) δεξιότητες, δίνοντας έμφαση στην πιστοποίηση και τον έλεγχο ποιότητας των διαδικασιών.
  • Μεταρρύθμιση του ΟΑΕΔ και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ενεργών πολιτικών απασχόλησης, βελτιώνοντας τις ευκαιρίες απασχόλησης κυρίως γυναικών και νέων.
  • Προώθηση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προώθησης απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης.
  • Μεταρρύθμιση και απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας, με σκοπό την υποστήριξη της καινοτομίας και της παραγωγικότητας.

Τα παραπάνω, διευκρίνισε ο κ. Τσακλόγλου,  «θα συμπληρωθούν με δράσεις για την ενδυνάμωση του κοινωνικού διχτύου ασφαλείας, εστιάζοντας στην προστασία των παιδιών και την καλύτερη κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων όπως τα άτομα με αναπηρία, οι μετανάστες, οι άστεγοι και οι Ρομά. Επιπρόσθετα, οι προτάσεις μας για επενδύσεις και δομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εντάσσονται στο Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, έχουν έντονη κοινωνική διάσταση», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr