Εντυπωσιασμένος από την ταχεία υλοποίηση του έργου του Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στον χώρο, στα παλαιά σφαγεία της Θεσσαλονίκης.

Τον Αμερικανό πρέσβη υποδέχθηκαν στο εντυπωσιακό κτίριο που θα στεγάσει τις δράσεις του Κέντρου, στη δυτική πλευρά της πόλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο γενικός διευθυντής της Cisco και ο senior account manager της εταιρείας, Αντώνης Τσιμπούκης και Νίκος Λαμπρογιώργος αντίστοιχα, και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. Στον κ. Πάιατ παρουσιάστηκε το λογότυπο του Κέντρου και τού έγινε ενδελεχής ενημέρωση για το πλούσιο φάσμα των δράσεων που σκοπεύει να αναπτύξει το Κέντρο στην περιοχή.

Ο Αμερικανός πρέσβης συνεχάρη τον πρωθυπουργό και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για το γεγονός ότι έδωσαν «σάρκα και οστά» σ’ αυτή την ιδέα για τη δημιουργία του Κέντρου τόσο γρήγορα, όπως και τους ανθρώπους της Cisco για την επιτυχή υλοποίηση του πρότζεκτ. Προσερχόμενος, μάλιστα, στον χώρο ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτή η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε 12 μήνες ό,τι δεν έχει γίνει σε 12 χρόνια» και σημείωσε πως επενδύσεις όπως αυτή της Cisco θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι αμερικανικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει η Cisco με τον δήμο», σημείωσε ο κ. Πάιατ, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Ζέρβα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο μόλις εννέα μήνες δεδομένων όλων όσων έχουν επιτευχθεί».

Ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά της πρεσβείας σε ό,τι αφορά την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων και τη στήριξη του τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων στον ελληνικό χώρο και σημείωσε: «Εμείς ως αμερικανική κυβέρνηση θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην ενίσχυση της εικόνας της Θεσσαλονίκης ως έναν σημαντικό τεχνολογικό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα Δυτικά Βαλκάνια».

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε επίσης στην «κληρονομιά» που άφησε η παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως «είναι υπέροχο που μπορείς να φυτέψεις αυτούς τους σπόρους και να τους δεις να μεγαλώνουν».

«Είμαι πολύ υπερήφανος για το γεγονός ότι αυτό γίνεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς αποτελεί εξέλιξη αυτού που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια, όταν οι ΗΠΑ ήταν τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου η Cisco και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας έπαιξαν ηγετικό ρόλο μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ και αναφέρθηκε και σε άλλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Deloitte και η Pfizer, που στηρίζουν το ανθρώπινο κεφάλαιο στην περιοχή.

Υπογράμμισε, δε, τον ρόλο της Cisco, αλλά και άλλων αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Microsoft και η Google, στην πανδημία, σημειώνοντας ότι βγήκαν στο προσκήνιο και στήριξαν «την επιτυχή ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στην πανδημία του κοροναϊού, εργαζόμενες από κοινού με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σ’ αυτό τον εκπληκτικό ψηφιακό μετασχηματισμό που κατάφερε το ελληνικό κράτος τους τελευταίους 4-5 μήνες».

Ο Αμερικανός πρέσβης εξήρε και το έργο του απερχόμενου Αμερικανού προξένου Γκρεγκ Φλέγκερ, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και «αφήνει μια σπουδαία κληρονομιά στη διάδοχό του».

Πηγή: tovima.gr