Ο Covid-19 έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της καθημερινότητας στο ποδόσφαιρο. Το ίδιο ισχύει για την προετοιμασία, αφού οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εξετάζουν τις επιλογές τους, αλλά δεν νιώθουν σίγουροι για καμία από αυτές. Αντίθετα, όλα κρίνονται έωλα…

Μέχρι πρότινος, το Κίελτσε της Πολωνίας ή τα μέρη ανάμεσα σε Σλοβενία και Κροατία, πρόβαλλαν ως οι επικρατέστεροι προορισμοί. Όμως, το δεύτερο κύμα του κοροναϊού και το κλείσιμο των συνόρων, αναγκάζει τους ιθύνοντες των Τριφυλλιού να καταστρώνουν εναλλακτικά σχέδια.

Το Plan B για τον Αύγουστο προβλέπει την κατάλυση της αποστολής σε αθλητικό κέντρο στο Πήλιο. Με αυτό τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός θα αποφύγει τις μακρινές μετακινήσεις και το ρίσκο να εγκλωβιστεί σε μία ξένη χώρα. Επιπροσθέτως, το ταξίδι στο εξωτερικό εγκυμονεί τον κίνδυνο της καραντίνας στην επιστροφή. Και θα ήταν ότι χειρότερο για τον Ντάνι Πογιάτος να τεθούν οι παίκτες του σε περιορισμό κατ’ οίκον λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» έχουν κάνει και Plan C για το ακραίο σενάριο που ο κοροναϊός θα εξαπλωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό του αναμενομένου. Αυτό περιλαμβάνει τη διαμονή της ομάδας σε ξενοδοχείο στην Ανάβυσσο και την καθημερινή προπόνηση της στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Αλλά για ένα δεκαήμερο, οι παίκτες θα συμπεριφέρονται σαν εσώκλειστοι και δεν θα έχουν επαφές με τον έξω κόσμο, ενώ το κατάλυμα τους θα είναι σφραγισμένο.

Προς το παρόν, όλα τελούν υπό συζήτηση από τον Τσάβι Ρόκα, τον Ντάνι Πογιάτος και τους συνεργάτες τους. Άλλωστε, με τον κορωνοϊό κυριαρχεί η αβεβαιότητα και καμία απόφαση δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής στο 100%. Ακόμα και μερικές μέρες πριν…

Πηγή: tovima.gr