Με την εξέταση των υποψηφίων σε Χημεία (νέο και παλαιό σύστημα), Οικονομία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι απαντήσεις των θεμάτων από το Φροντιστήριο Ορόσημο

ΑΟι απατνήσεις στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Νέο σύστημα)

Τα θέματα

Τα θέματα στο μάθημα της Χημείας (Νέο σύστημα)

Τα θέματα στο μάθημα της Χημείας (Παλαιό σύστημα)

Τα θέματα στο μάθημα της Οικονομίας (Νέο σύστημα)

tΤα θέματα στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Παλαιό σύστημα)

Οι εκτιμήσεις των Θεμάτων από το Φροντιστήριο Ορόσημο

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)

Τα θέματα στο μάθημα ¨Αρχές Οικονομικής Θεωρίας¨ χαρακτηρίζονται ως αναμενόμενα με μέτριο βαθμό δυσκολίας.

Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες (χρειάζεται λίγο προσοχή στις ερωτήσεις κλειστού τύπου).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ)

Τα θέματα του νέου συστήματος χαρακτηρίζονται από μεγάλο όγκο, διαθέτουν πολλά ερωτήματα που καλύπτουν όλη την ύλη. Είναι πιο απαιτητικά σε σχέση με τα θέματα της προηγούμενης χρονιάς και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στα Σωστά-Λάθος.

Το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων

Πρόκειται για την τελευταία ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού καθώς ακολουθούν τα ειδικά μαθήματα, τα οποία θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το νέο σύστημα Πανελλαδικών, θα εξεταστούν στο μάθημα της Χημείας (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στο μάθημα της Οικονομίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα Πανελλαδικών, θα εξεταστούν επίσης στη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αναμένονται στις 10 Ιουλίου, προκειμένου μετά να ακολουθήσει η κατάθεση των Μηχανογραφικών Δελτίων.

Φέτος ο αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα εισαχθούν στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ανέρχεται σε 77.970.

Πηγή: tovima.gr