Στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας μίλησε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Παπαευαγγέλου υπογράμμισε πως στην Αττική παρατηρούμε μια ελαφριά αύξηση των νέων κρουσμάτων, ωστόσο συμπλήρωσε πως ο αριθμός των νοσηλευομένων έχει μειωθεί στην επικράτεια.

Σχετικά με την Αττική, η είπε πως εντοπίζονται εκεί περισσότερα από 2.500 ενεργά κρούσματα, δηλαδή όπως είπε, 1 στους 3 ασθενείς με κοροναϊό, διαμένει στην Αττική.

Παράλληλα, η ίδια εξήγησε πως το RT στην Αττική είναι κάτω από 1 και συγκεκριμένα, στο 0,91. Την ίδια στιγμή στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την ίδια, είναι πολύ χαμηλότερα.

Σε σχέση με την εορταστική περίοδο, η ίδια δήλωσε ότι οι δυσοίωνες προβλέψεις δεν επιβεβαιώθηκαν, τονίζοντας πάντως ότι οι ανησυχίες παραμένουν για το επόμενο διάστημα, καθώς η χειμερινή περίοδος ευνοεί τη μεταδοτικότητα του ιού. Ωστόσο, σε αυτό το πλαίσιο έκανε λόγο για «λόγο να χαμογελάμε κάτω από τη μάσκα».

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου τόνισε πως δόθηκε η σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, αλλά κάθε εβδομάδα θα επαναξιολογούνται τα δεδομένα.

Πηγή: tovima.gr