Με αναφορές στον κινηματογραφικό Ελ Σιντ, στρατιωτικό ηγέτη στην μεσαιωνική Ισπανία, ξεκίνησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο της έρευνας της προανακριτικής επιτροπής για τυχόν αξιόποινες πράξεις εκ μέρους του κατά την περίοδο της θητείας του ως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα φέρεται να προειδοποίησε τα μέλη της επιτροπής από την αρχή της «απολογίας» του για τους εξαντλητικούς ρυθμούς για την ανάγνωση του έγγραφου υλικού που έχει στα χέρια του επικαλούμενος την ηλικία του και την υγεία του. «Θα είμαι σαφής και λιτός», είπε σύμφωνα με τις πληροφορίες συμπληρώνοντας: «Θέλω να πω ότι επειδή ξενυχτώ για να διαβάσω όλα αυτά τα έγγραφα και επειδή είμαι μιας κάποιας ηλικίας πρέπει να δεσμεύσω τους κληρονόμους, εάν μου συμβεί κάτι λόγω αυτής της ταλαιπωρίας, να στραφούν εναντίον αυτής της Επιτροπής. Ακούγεται ως ευφυολόγημα αυτό αλλά έχει μεγάλη δόση αληθείας».

«Σαν τον Ελ Σιντ»

Μάλιστα επικαλέστηκε τον Ελ Σιντ λέγοντας: «Υπάρχει μια ταινία που ένας αρχηγός Αράβων σκοτώθηκε και ωστόσο τον έβαλαν πάνω σε ένα άλογο και τον πήγαν στη μάχη. Έτσι θα έρθω κι εγώ εδώ να καταθέσω σαν τον Ελ Σιντ». Ενώ αναφερθείς στον συνήγορό του Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος είναι παρών στη διαδικασία, είπε ότι εκείνος «είναι πιο ακμαίος  από μένα αλλά έτσι όπως πάτε θα μας εξοντώνετε και τους δύο. Ε, γι’ αυτόν θα μείνει πίσω η κόρη του να τον υπερασπισθεί», πρόσθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση του περί «προαποφασισμένης δίωξής του που έχει προαναγγελθεί από μερίδα του Τύπου» και ζήτησε όταν έρχεται κάποιο έγγραφο, να έχει τον αναγκαίο χρόνο για να το διαβάσει. «Από την ενώπιον σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κυρίας Ράικου», φέρεται να είπε.

Αναφέρθηκε ακόμα και στα περί απειλών εκ μέρους του εναντίον βουλευτών της ΝΔ όταν προσήλθε την περασμένη Δευτέρα στην επιτροπή καταθέτοντας ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας. «Είναι απειλή αν πω ότι θα στραφώ εναντίον οποιουδήποτε υπεύθυνου για ποινικές και αστικές ευθύνες του;», φέρεται να είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο λέγοντάς του: «Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Είναι απειλή ή επίκληση των δικαιωμάτων μου και των έννομων συνεπειών αυτών που δεν τηρούν το νόμο; Αυτό είναι απειλή; Επικαλούμαι τα δικαιώματα μου». Κατηγόρησε δε την πλειοψηφία ότι επέδειξε μια προφανή σπουδή να τον εμφανίζει ότι απείλησε τους βουλευτές. «Μήπως έγινε αυτό επειδή αντιλαμβάνεστε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων μου; Μήπως ανησυχείτε; Μήπως απειλείστε από τις συνέπειες των πράξεων σας;» διερωτήθηκε, ενώ καταφέρθηκε κατά του εισηγητή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη λέγοντας ότι είναι είναι δικηγόρος του μηνυτή του, Αντώνη Σαμαρά «και δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να με καταδικάσετε αλλά μόνο να με παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη γιατί έτσι νομίζετε ότι θα ξεπλύνετε τα σκάνδαλα σας», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, ο συνήγορός του κ. Τσοβολας επέμεινε στην ακυρότητα της κλήσης του πελάτη του και ζήτησε εκ νέου να κληθούν βασικοί μάρτυρες όπως οι εισαγγελείς κ.κ. Ζαγοραίος και Καλούδης, ενώ επανέλαβε το αίτημά του να κληθεί ο κ. Σαμαράς για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.

Πηγή: tovima.gr