Τις στιγμές αγωνίας που έζησαν μαζί με την κόρη του, στην Πάρνηθα έξω από το καταφύγιο στο Μπάφι, όταν ξαφνικά, χωρίς να το καταλάβουν ένας λύκος επιτέθηκε στο σκυλί που είχαν μαζί τους, περιέγραψε ο δημοσιογράφο και διευθυντής προγράμματος του MyRadio 104,6, Νίκος Νικολακόπουλος.

«Πήγαμε την ημέρα των Φώτων στην Πάρνηθα, πολύς κόσμος είχε ανέβει στο βουνό. Εγώ υπηρέτησα τη θητεία μου στην Πάρνηθα, την ξέρω την περιοχή. Πήγαμε με την κόρη μου με το αυτοκίνητο, μέχρι το Μπάφι, περπατήσαμε 50 μέτρα μέχρι το καταφύγιο, κάτσαμε λίγο. Είχαμε μαζί και το σκυλάκι. Βγαίνοντας από το καταφύγιο και πηγαίνοντας προς αυτοκίνητο, μας επιτέθηκε ένας λύκος. Ήταν μια τρομακτική εμπειρία. Ήταν 18.30 το απόγευμα, είχε νυχτώσει», περιέγραψε ο κ. Νικολακόπουλος.

Η κόρη του από τον φόβο της άφησε το λουρί και ο λύκος άρπαξε το σκυλί και εξαφανίστηκε στο δάσος. Ο ίδιος προσπάθησε να τρομάξει το λύκο για να αφήσει το σκυλί.

Σημειώνεται ότι με προεδρικό διάταγμα του 1985 τα οικόσιτα ζώα απαγορεύονται στους εθνικούς δρυμούς ακόμα και αν φορούν λουράκι ή φίμωτρο. Μία απόφαση όμως που δεν έχει επικοινωνηθεί και παραμένει άγνωστη στην πλειοψηφία του κόσμου.

«Δεν είχα ακούσει ποτέ ότι απαγορεύονται τα οικόσιτα ζώα στο δρυμό»

«Δεν έπρεπε να πάρουμε το σκύλο μαζί. Είναι δικό μου το λάθος. Δεν είχα ακούσει ποτέ ότι απαγορεύονται τα οικόσιτα ζώα στο δρυμό. Μου είπαν ότι έχει ταμπέλες, αλλά δεν έχω δει κάτι. Ο περισσότερος κόσμος δεν το ξέρει. Κινδυνεύσαμε εκείνο το βράδυ, και η κόρη μου. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν το κρατούσε το σκυλί στην αγκαλιά της. Δεν περπατήσαμε στο δάσος. Πήγαμε εκεί που ήταν πολύς κόσμος», τόνισε ο ίδιος.

«Αγνοούσα το γεγονός ότι υπάρχουν λύκοι στην Πάρνηθα και ότι έρχονται και τόσο κάτω, κοντά στους ανθρώπους. Ο λύκος άρπαξε το σκυλάκι από το λαιμό. Ο λύκος ήρθε να πάρει το σκύλο, όχι να επιτεθεί σε εμάς. Αλλά αν η κόρη μου ήταν μικρότερη σε ηλικία ή ύψος, και δεν είχαμε το σκύλο, μπορεί να είχε επιτεθεί σε εκείνη», πρόσθεσε κλείνοντας.

Σε οποιαδήποτε επαφή με άγριο ζώο, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να μην προσπαθήσουμε να το ταΐσουμε, να κρατήσουμε απόσταση και με αργά βήματα να απομακρυνθούμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr