Στην αρχή της εβδομάδας η Χαριλάου Τρικούπη κατάφερε να σηκώσει σκόνη μεγάλη δίνοντας στη δημοσιότητα ένα σποτ το οποίο μετέδιδε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αποκαλύψει το πρόσωπο που θα προτείνει για τη θέση του πρωθυπουργού στην περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Τα σποτ που ακολούθησαν έδωσαν την απάντηση. Οχι για το τρίτο πρόσωπο που έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αλλά για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Τα πρόσωπα του κ. Ανδρουλάκη ήταν απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας. Το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι «δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα του κ. Μητσοτάκη, του κ. Τσίπρα και οι πολιτικές τους φιλοδοξίες, αλλά τα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας και οι αγωνίες τους». Η Χαριλάου Τρικούπη έχει αποφασίσει να ξεδιπλώσει την προγραμματική της ατζέντα με αιχμή τα κοινωνικά ζητήματα.

Το τμήμα του εκλογικού σώματος στο οποίο δίδει ιδιαίτερη σημασία ο κ. Ανδρουλάκης είναι οι νέοι ψηφοφόροι. «Για να σταθεί η χώρα όρθια, πρέπει να σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά της Ελλάδας» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και επανέλαβε την πρότασή του για τη  δημιουργία δεξαμενής με 150.000 κοινωνικές κατοικίες, που θα τις νοικιάσουν με χαμηλό ενοίκιο νέα ζευγάρια. Οι συνεχείς αναφορές του κ. Ανδρουλάκη στη νέα γενιά δεν είναι τυχαίες. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι στενοί του συνεργάτες, οι ερευνητές της κοινής γνώμης έχουν επισημάνει ότι οι νέοι άνθρωποι δείχνουν μια τάση συμμετοχής στις κάλπες, στη λογική ας μην αφήσουμε τους άλλους να αποφασίσουν χωρίς εμάς. Υπάρχει όμως θυμός. Ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίζεται να κατανοεί τους λόγους για τον θυμό αυτόν. Θα συνεχίσει, όμως, να ζητεί από τους νέους «να κάνουν τον θυμό αυτόν απόφαση για αλλαγή».

Ανάδειξη των διαφορών

Το ξεδίπλωμα της «κοινωνικής ατζέντας», όπως εκτιμούν στη Χαριλάου Τρικούπη, προσφέρεται για κριτική στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη των διαφορών μεταξύ των κομμάτων. Στο ΠαΣοΚ θέλουν να αποδομήσουν το «αφήγημα επιτυχίας» του κ. Μητσοτάκη για την οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρήσουν να αναδείξουν ότι η πραγματικότητα ανατρέπει τη «θριαμβολογία του Πρωθυπουργού».

«Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, τέσσερα εκατομμύρια ΑΦΜ χρωστούν στην Εφορία, 2.300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις χρωστούν στον ΕΦΚΑ, 90 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια έχουν περάσει ήδη στα χέρια των funds, ενώ το ιδιωτικό χρέος ανεβαίνει διαρκώς, υπερβαίνοντας τα 270 δισ. ευρώ» υπογραμμίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και επισημαίνουν ότι «η πολιτική διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους αποτελεί τη μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Στο ίδιο μέτωπο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις δικές του «μαύρες τρύπες». «Θα λύσει το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια ο κ. Τσίπρας; Μα αυτός παρέδωσε με νόμο του 2015 τα κόκκινα δάνεια του ελληνικού λαού στα κοράκια των funds» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει νόμος Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά νόμος ΠαΣοΚ, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης, πάντως, έβαλε μια νέα πινελιά στην αναφορά του «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας». «Δεν είναι το ίδιο για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία» τόνισε και σημείωσε ότι «ούτε ο κ. Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος ούτε ο κ. Τσίπρας είναι η ευρωπαϊκή Αριστερά».

Πηγή: tovima.gr