Οι κάμερες έχουν στηθεί στη σειρά μπροστά από την είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Ιπποκράτους. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα πλησιάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Εκεί βρίσκεται το γραφείο του. Φτάνει με τα πόδια έχοντας δίπλα του τον Ανδρέα Σπυρόπουλο. Οι δημοσιογράφοι τον βλέπουν να πλησιάζει και με το μικρόφωνο στο χέρι «σπρώχνονται» για την πρώτη δήλωση του – νέου πλέον – αρχηγού του κόμματος.

Η δήλωση εκείνη  κατέληγε με τη φράση «το ΠαΣοΚ επέστρεψε». Το ημερολόγιο έδειχνε Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021. Σήμερα, στην επέτειο των δυο χρόνων ηγεσίας, το ΠαΣοΚ του Νίκου Ανδρουλάκη έχει κάνει βήματα προόδου, αλλά όχι άλματα. Έχει αυξήσει την κοινοβουλευτική του δύναμη. Έχει αναδείξει νέα στελέχη και έχει φρεσκάρει τη φυσιογνωμία του. Έχει κερδίσει σημαντικούς δήμους. Είναι δεύτερο κόμμα σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αφήνοντας πίσω του την πέτρινη εποχή των μονοψήφιων ποσοστών.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αναγνωρίζουν ωστόσο ότι τίποτε από αυτά δεν αρκεί για την «ολική επιστροφή». Όπως μετέφερε στο «Βήμα» κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, «δίνουμε βάση στις δημοσκοπήσεις, τις μελετάμε, αλλά δεν αποτελούν κάτι παραπάνω από μία φωτογραφία της στιγμής», για να συνεχίσει τονίζοντας πως «αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της κοινωνίας. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να προτείνουμε λύσεις που θα ανακουφίσουν εκείνους που πλήττονται από το μείγμα πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση».

Δουλειά και προτάσεις

Σε αυτό το πνεύμα και με αρκετές εργατοώρες συσκέψεων, οι τομείς του ΠαΣοΚ ετοιμάζουν προτάσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτές οι θέσεις επικοινωνούνται με στοχευμένες δράσεις, με μία καμπάνια βάσης. Μέσα σε λιγότερο από 12 ημέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης με τα στελέχη του πραγματοποίησαν εκστρατεία, με «κοινωνικό πρόσημο» όπως λένε, σε όλη τη χώρα.

Η αρχή έγινε στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή. Εκεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μίλησε ενώπιον φορέων για τα κόκκινα δάνεια. Στη συνέχεια μετέβη στην Κρήτη που έκανε λόγο για «απαξίωση της δημοσίας υγείας» και παρουσίασε δέσμη οκτώ παρεμβάσεων για την αναγέννηση του ΕΣΥ.

Όταν επέστρεψε στην Αθήνα κατέθεσε στη Βουλή τέσσερις τροπολογίες για τα κόκκινα δάνεια, υπογεγραμμένες από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ.

Αμέσως μετά μπήκε ξανά στο αεροπλάνο και μετέβη στη Δαδιά που πρότεινε, όπως το χαρακτήρισε, ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης του φυσικού πλούτου και των καταστροφών στον πρωτογενή τομέα».

Μόλις επέστρεψε από τον ακριτικό Έβρο τοποθετήθηκε στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο καταψηφίζοντάς το στον πυρήνα του και υπερψηφίζοντας ορισμένες διατάξεις, οι οποίες κρίθηκαν «θετικής στόχευσης».

Βρυξέλλες – Κάμπος

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αφού συναντηθεί στις Βρυξέλλες με την επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα με αντικείμενο την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας και την αποκατάσταση της Θεσσαλίας, στη συνέχεια θα μεταβεί στον πολύπαθο Κάμπο όπου έχει προγραμματίσει συνάντηση, σήμερα Κυριακή στη Λάρισα, με πάνω από 100 παραγωγικούς φορείς, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί ένα σχέδιο προτάσεων για την ανασυγκρότηση των υποδομών, της οικονομικής ζωής και της παραγωγικής δραστηριότητας.

Δηλωτικό στοιχείο της προσπάθειας αυτής που επιχειρεί η Χαριλάου Τρικούπη για επιστροφή στη βάση και συζήτηση με την κοινωνία αποτελεί η συνάντηση που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τη Δευτέρα το πρωί στη Βαρδαλή Δομοκού με κατοίκους της περιοχής που καταστράφηκε από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ντάνιελ».

Παράλληλα το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα τελειώσει με εκδήλωση του ΠαΣοΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο για την αυτοδιοίκηση με ομιλητές τους νικητές των αυτοδιοικητικών εκλογών Χάρη Δούκα, Γιάννη Μώραλη, Σταύρο Αρναουτάκη και Δημήτρη Κουρέτα, ενώ μήνυμα αναμένεται να στείλει και ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Πηγή: tovima.gr