Την ανάγκη να επιταχθούν άμεσα ιδιωτικές κλινικές, ώστε να αντέξει το σύστημα Υγείας υπογράμμισε, η παθολόγος στα επείγοντα του covid19 στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», Ελένη Μπάγια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, ενημέρωσε πως στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου εργάζεται δεν υπάρχει κενή κλίνη, ενώ πολλοί είναι οι ασθενείς που έχουν τοποθετηθεί σε ράντσα.

Το προσωπικό, παράλληλα, έχει φτάσει στα όριά του καθώς, όπως είπε, εργάζεται ασταμάτητα χωρίς άδεια και με πολλές εφημερίες από τον Σεπτέμβριο, ενώ τόνισε ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως είπε, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργούν στα όρια τους σε κανονικές συνθήκες και όταν έρθει μια πανδημία -όπως τώρα- ή μια αύξηση της νοσηρότητας βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό.

Για τους ιδιώτες

Σχετικά με την έκκληση του υπουργού Υγείας σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν με αμοιβή 2.000 ευρώ, σημείωσε πως τα χρήματα είναι αρκετά προκλητικά καθώς στο δημόσιο οι μισθοί είναι χαμηλότεροι.

«Για να φτάσει ένας γιατρός να παίρνει 3000 ευρώ στο δημόσιο πρέπει να είναι διευθυντής να έχει 30 χρόνια προϋπηρεσία και να κάνει δεκάδες εφημερίες τον μήνα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όμως, ξεκαθάρισε ότι θα συνεργαστούν σε κάθε περίπτωση με τους ιδιώτες γιατρούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr