Σε θρίλερ εξελίσσεται το ενδεχόμενο εκταφής της μικρής Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, που πέθανε τον Απρίλιο του 2019.

Το 3,5 ετών κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή στις 14 Απριλίου και τρεις ημέρες μετά κηδεύτηκε στο Α’ δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας. Ωστόσο, επειδή η οικογένεια δε διέθετε τότε οικογενειακό τάφο η μικρή Μαλένα ενταφιάστηκε σε κενοτάφιο.

Σύμφωνα, όμως, με την ισχύουσα νομοθεσία με τη συμπλήρωση 3 ετών από το θάνατό της θα πρέπει η σορός να μετακινηθεί είτε σε οστεοφυλάκιο, είτε σε τάφο.

Την απόφαση σε αυτή την περίπτωση λαμβάνει η οικογένεια για τη μετακίνηση της σορού.

Έτσι τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε και συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον θάνατο του παιδιού, θα πρέπει να υπάρξει μεταφορά του.

Όμως, αναφέρει το MEGA πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον άμεσα.

Η οικογένεια έχει απευθυνθεί στο Δήμο Πατρέων, στην ευθύνη του οποίου ανήκει το νεκροταφείο, και έχει ζητήσει την αναβολή της διαδικασίας για περίπου έξι μήνες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, με δεδομένη την προφυλάκιση της μητέρας, αλλά και την έκταση που έχει λάβει ο θάνατος των τριών παιδιών, δεν αναμένεται να γίνει εκταφή της μικρής Μαλένας τις επόμενες ημέρες.

Με δεδομένο επίσης το ενδεχόμενο της νεότερης ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού του παιδιού, έχει κριθεί σκόπιμο να αναβληθεί η οποία ενέργεια αυτή την περίοδο.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και το τρισάγιο που είχε προγραμματίσει η οικογένεια για την Μαλένα και την Ίριδα (που επίσης βρίσκεται στο ίδιο κενοτάφιο) αναβλήθηκε λόγω της παρουσίας δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων στο κοιμητήριο, όπως άφησαν να διαρρεύσει μέλη της οικογένειας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr