Για αναζήτηση τρόπων αποσυμπίεσης της κοινωνίας από την ασφυξία των περιοριστικών μέτρων έκανε λόγο η Αριστοτελία Πελώνη σημειώνοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα στηριχτεί στην ενίσχυση του ΕΣΥ και σε μια νέα συμφωνία για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

«Το σχέδιο της Κυβέρνησης βασίζεται σε δύο πυλώνες. Από την μια ενισχύουμε το Ε.Σ.Υ. και εστιάζουμε στα σημεία τα οποία μπορεί να υπάρχει θέμα και από την άλλη αναζητούνται τρόποι αποσυμπίεσης για την κοινωνία μαζί με μια νέα συμφωνία για τήρηση των μέτρων. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης βασίζονται στις εισηγήσεις της Επιτροπής» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβέρνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον «Alpha 9,89».

«Υπάρχει κόπωση σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μέτρα αποδίδουν στο βαθμό που τηρούνται. Αν δεν είχαμε τα μέτρα σε ισχύ θα είχαμε πολλά περισσότερα κρούσματα αυτή τη στιγμή και πολύ περισσότερους θανάτους» επεσήμανε η κα Πελώνη και πρόσθεσε:

«Από την άλλη, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι προφανώς υπάρχει τεράστια κόπωση στην κοινωνία και απαιτούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης. Προφανώς, πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα. Είμαστε σε μια ευαίσθητη στιγμή, καθώς τα κρούσματα είναι ψηλά και έχει επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη στην Αττική.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς και το αποτύπωμά τους η κα Πελώνη τόνισε ότι «στις ηλικίες  των 80 και άνω στις οποίες δεν έχουμε βαριές νοσήσεις. Είμαστε αυτή τη στιγμή στους 1.300.000 εμβολιασμούς και  εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει η διαδικασία των ραντεβού για τις ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «υπάρχει μια προτεραιοποίηση που έχει κάνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που αφορά συγκεκριμένα νοσήματα τα οποία έχουν ανακοινωθεί. Αμέσως μετά πάμε στις ηλικίες 70-74 και αμέσως μετά στις ηλικίες  65-69. Στόχος είναι  μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου όλοι οι 60 άνω και οι ευπαθείς ομάδες, για να πάρουν σειρά και οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες».

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα από την αρχή ακολουθεί τις οδηγίες του EMA, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, του επίσημου Οργανισμού που έχει εγκρίνει όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται και προμηθεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έβγαλε οδηγία προ ημερών.

»Έχει αποφανθεί κι εχθές σε μια σαφή ανακοίνωση  υπέρ της ασφάλειας του εμβολίου. Δεν συσχετίζει διάφορα περιστατικά που παρατηρήθηκαν με τον εμβολιασμό. Άρα, συνεχίζουμε κανονικά τον εμβολιασμό. Δεν υπάρχουν δεδομένα αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, που να στηρίζουν μια απόφαση ανάλογη με αυτή που πήραν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

»Ήδη έχουν γίνει στη χώρα 173.000 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca χωρίς προβλήματα. Χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται νηφαλιότητα. Εμβολιαζόμαστε με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον EMA.

»Θυμίζω ότι 11 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν ήδη γίνει με AstraZeneca στη Βρετανία, με ασφάλεια. Αυτό είναι ένα συντριπτικό στοιχείο υπέρ του εμβολίου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr