Την ανάγκη τήρησης των περιοριστικών μέτρων και την «ατομική ευθύνη» υπογράμμισε για μία ακόμα φορά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλακιωτάκης υποστήριξε πως οι εξελίξεις και τα γεγονότα οδήγησαν στην υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

«Είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο, οι επιβάτες των πλοίων να συνωστίζονται στους εξωτερικούς χώρους και το εσωτερικό να είναι σχεδόν άδειο, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που διοργανώνονται πάρτι στα καταστρώματα κι ως εκ τούτου κρίθηκε επιβεβλημένο το μέτρο της χρήσης προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους» ανέφερε.

Παράλληλα, για τις αλλαγές στην πληρότητα των πλοίων και την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση στο θέμα αυτό, υποστήριξε ότι η πολιτική του υπουργείου αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και πως οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις εισηγήσεις των επιστημόνων.

Για ανασχηματισμό και 72 δισ. ευρώ

Σχολιάζοντας τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, ο κ. Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι ο ανασχηματισμός και οι όποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα γίνουν, είναι αποκλειστική ευθύνη και προνόμιο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης, σχετικά με το «σχέδιο Πισσαρίδη», έκανε λόγο για μια ευκαιρία ανασυγκρότησης των οικονομικών της χώρας με την αξιοποίηση των 72 δισ. που πρόκειται να λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: tovima.gr