Απίστευτα τα όσα συμβαίνουν στην πλαζ της Βουλιαγμένης και χωρίς να έχει καν μπει η καλοκαιρινή σεζόν.

Στον τιμοκατάλογο λοιπόν που έχει αναρτηθεί στην είσοδο της «Ακτής Βουλιαγμένης» τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% πληρώνουν για την είσοδο τους 5 ευρώ. Το ίδιο ποσό, 5 ευρώ, πληρώνουν και οι συνοδοί τους ενώ οι μόνοι που δεν πληρώνουν είναι τα παιδιά έως 5 ετών και οι επικεφαλής ομάδων άνω των 14 ατόμων, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στα parapolitika.gr.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των ΑΜΕΑ, φέτος είναι η πρώτη φορά που κόβουν εισιτήριο οι συγκεκριμένες κατηγορίες παρότι πρόκειται για ανθρώπους, κατά βάση καθηλωμένους και σε κάθε περίπτωση ανήμπορους να προσφέρουν οποιουδήποτε είδους εργασία που θα τους επιτρέψει να ανταπεξέλθουν σε αυτό το έξοδο.

Επιπλέον ακατανόητο είναι ότι πληρώνουν και οι συνοδοί τους, οι οποίοι τους ακολουθούν και τους φροντίζουν είτε οικειοθελώς είτε στα πλαίσια της δουλειάς τους. Όπως φαίνεται στον πίνακα, τα 5 και τα 10 ευρώ ισχύουν έως 31 Μαϊου και από 1ης Ιουνίου θα αυξηθούν, ακαθόριστα μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της «Ακτής» σε επικοινωνία που είχαν τα parapolitika.gr μαζί τους.

Πέρυσι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2021 το αντίτιμο της γενικής εισόδου ήταν 10 ευρώ και 5 ευρώ για μαθητές, πολύτεκνους, άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές, στρατιώτες, άνεργους και γκρουπ άνω των 14 ατόμων. Η είσοδος ήταν ελεύθερη για τα παιδιά και τα ΑΜΕΑ.

Σφοδρές αντιδράσεις

«Έχουν απόλυτο δίκιο οι άνθρωποι. Πρόκειται για μονομερή και αυθαίρετη απόφαση η οποία δεν αναιρείται καθώς ο πρόεδρος της διαχειρίστριας εταιρείας του δημοσίου έχει παραιτηθεί εδώ και ένα μήνα ενώ τελεί υπό παραίτηση και ο διευθύνων σύμβουλος» αναφέρει στα parapolitika.gr ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος έχοντας αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΤΑΔ.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Β. Κούτσιανος δηλώνει ότι πέραν του νομικού σκέλος, το ζήτημα είναι ηθικό ενώ αναδεικνύει και το πρόβλημα της διάκρισης μεταξύ των αναπήρων που προκύπτει από αυτή την απόφαση. «Άραγε με ποιο σκεπτικό έκριναν όταν ένας ΑΜΕΑ με ποσοστό άνω του 80% θα δίνει 5 ευρώ και ένας ΑΜΕΑ με χαμηλότερο ποσοστό θα δίνει 10 ευρώ;» αναρωτιέται.

Το οξύμωρο είναι τις γειτονικές πλαζ της Βάρκιζας και της Βούλας η λειτουργία των οποίων έχει ανατεθεί σε ιδιώτες, τα ΑΜΕΑ, τα παιδιά και οι κάτοικοι των περιοχών εισέρχονται ελεύθερα. Αντίθετα στη Βουλιαγμένη που διοικείται απευθείας από την ΕΤΑΔ, τη θυγατρική του Υπερταμείου, όλοι οι ως άνω μπαίνουν μόνο επί πληρωμή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr