Συναγερμός έχει σημάνει στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετά τον εντοπισμό 16 από τα 65 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο «Μερμαμπού», το οποίο είναι ελληνικών συμφερόντων και ταξιδεύει με σημαία Μάλτας.

Το δεξαμενόπλοιο, όπου επιβεβαιώθηκαν τα 16 κρούσματα κορωνοϊού, έχει συνολικά 25 άτομα πλήρωμα. Όπως διαπιστώθηκε, θετικοί στον κορωνοϊό είναι 8 ναυτικοί από την Ινδία και 8 από τις Φιλιππίνες, οι οποίοι εμφάνισαν πυρετό.

Μεγάλη κινητοποίηση

Προχθές Τρίτη, μέλος του πληρώματος παρουσίασε πυρετό και ο πλοίαρχος τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενημέρωσε αμέσως τις αρχές.

Σύμφωνα με το protothema.gr, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο και πραγματοποίησε τεστ, τα οποία και βγήκαν θετικά σε Covid-19.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και τα 25 μέλη του πληρώματος θα βγούνε στη στεριά, οι υγιείς θα μπούνε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο και οι υπόλοιποι θα νοσηλευθούν προκειμένου να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Πηγή: tovima.gr